Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑπογοητευμένοι οι μισοί Αμερικανοί από την προεδρία Μπάιντεν

Απογοητευμένοι οι μισοί Αμερικανοί από την προεδρία Μπάιντεν

Απογοητευμένοι με το πρώτο έτος της προεδρίας Μπάιντεν δήλωσαν οι ισοί από τους ερωτηθέντες σε νέα δημοσκόπηση του «CBS News», που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.

Οταν ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση πώς τους έκανε να αισθάνονται η προεδρία του Μπάιντεν, οι μισοί από τους ερωτηθέντες είπαν ότι ήταν «απογοητευμένοι». Επιπλέον, το 40% είπε πως η προεδρία του τους έκανε να νιώθουν «νευρικοί», ενώ το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων είπε ότι τους έκανε να νιώθουν «ήρεμοι» και «ικανοποιημένοι».

Σχεδόν το 75 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονται πως η Αμερική τα πηγαίνει «κάπως» ή «πολύ» άσχημα κατά γενική αίσθηση.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων είπε ότι αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν χειρίστηκε την Οικονομία, τη μετανάστευση, τις φυλετικές σχέσεις, το έγκλημα, τον πληθωρισμό, την αστυνόμευση και το Αφγανιστάν.

Ο κόσμος φάνηκε επίσης να έχει χάσει κάποια εμπιστοσύνη στον χειρισμό του Μπάιντεν στην πανδημία του Covid-19, έναν από τους λίγους τομείς της προεδρίας του Μπάιντεν στους οποίους οι άνθρωποι συνέχισαν μέχρι στιγμής να εγκρίνουν. Οταν ρωτήθηκαν πώς ένιωθαν ότι τα πήγαινε τώρα, το 49 τοις εκατό είπε ότι έκανε καλή δουλειά στον χειρισμό της πανδημίας, ενώ το 51 τοις εκατό είπε ότι τα πήγαινε άσχημα.

Οσον αφορά το πώς ο Μπάιντεν νοιαζόταν για τα προβλήματα και τις ανάγκες «ανθρώπων σαν εσάς», οι ερωτηθέντες ήταν παρομοίως διχασμένοι, με το 45% να δηλώνει πως ένιωθε ότι νοιαζόταν σε κάποιο βαθμό, ενώ το 54 τοις εκατό εξέφρασε αμφιβολίες για το πόσο ενδιαφέρεται για τα ζητήματά τους.

Ανεξάρτητα από το αν υποστήριξαν τον Μπάιντεν ή το Δημοκρατικό Κόμμα, το 61% είπε στο «CBS News» είπε ότι αισθάνεται πως οι Δημοκρατικοί επικεντρώνονται σε θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Μια μικρή πλειονότητα των ερωτηθέντων -το 53 τοις εκατό- είπε ότι ενέκρινε το σχέδιο του Μπάιντεν «Build Back Better». Οταν ρωτήθηκαν πώς οι βελτιώσεις σε ένα συγκεκριμένο θέμα θα άλλαζαν τη γνώμη τους για τον Μπάιντεν, το 70% είπε ότι η βελτίωση του πληθωρισμού θα έκανε καλύτερη τη γνώμη τους για τον πρόεδρο.

Στη δημοσκόπηση του «CBS News» συμμετείχαν σε 2.094 ενήλικες στις ΗΠΑ και πραγματοποιήθηκε από τις Ιανουαρίου 12-14. Τα αποτελέσματα έχουν περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα