Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑμβλώσεις: Υπέρ των Δημοκρατικών οι περισσότεροι Αμερικανοί - Αυτό έδειξε η δημοσκόπηση

Αμβλώσεις: Υπέρ των Δημοκρατικών οι περισσότεροι Αμερικανοί – Αυτό έδειξε η δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε στο διάστημα 16-23 Μαΐου, έδειξε έντονες επιφυλάξεις μεταξύ του αμερικανικού λαού την ώρα που το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο ετοιμάζεται να αποκαλύψει την απόφασή του, που θα μπορούσε να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο του 1973 Roe v. Wade (Ρόου εναντίον Γουέιντ) με την οποία νομιμοποιήθηκε η άμβλωση σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Ίσως τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης να είναι μια αχτίδα φωτός για τους Δημοκρατικούς που οδεύουν προς τις ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου όταν οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται ότι θα κερδίσουν την πλειοψηφία τουλάχιστον σε ένα σώμα του Κογκρέσου.

Παράλληλα, η δημοτικότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της από την αρχή της θητείας του και ανησυχίες σχετικά με την οικονομία και την άνοδο του πληθωρισμού επιβαρύνουν πολύ τους υποψήφιους των Δημοκρατικών.

Από τους 4.409 ενήλικες ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση, το 34% απάντησε ότι οι Δημοκρατικοί έχουν καλύτερα σχέδια για το ζήτημα της άμβλωσης σε σχέση με το 26% που θεωρούν ότι αυτό ισχύει για τους Ρεπουμπλικανούς.

Οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δεν επέλεξαν κανένα από τα δύο κόμματα ή απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν ποιό είναι καλύτερο.

Μόλις το 58% των Ρεπουμπλικανών απάντησε ότι το δικό του κόμμα έχει το καλύτερο σχέδιο για τις αμβλώσεις σε σχέση με το 71% των Δημοκρατικών που υποστηρίζει το δικό του κόμμα σε αυτό το ζήτημα.

Οι γυναίκες στα προάστια, που θεωρείται ότι πιθανόν αποτελέσουν τον ρυθμιστικό παράγοντα για αυτές τις εκλογές, υποστήριξαν τους Δημοκρατικούς έναντι των Ρεπουμπλικανών στο ζήτημα της πολιτικής σχετικά με την άμβλωση με 38% έναντι 23% αντίστοιχα,, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Συνολικά, 61% των ερωτηθέντων, περιλαμβανομένων 38% των Ρεπουμπλικανών και 39% ανεξάρτητων, απάντησαν ότι είναι λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν έναν υποψήφιο ο οποίος στηρίζει νόμους που απαγορεύουν ή περιορίζουν σημαντικά την άμβλωση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα