Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΈρευνα για πιθανή σύνδεση κρουσμάτων ηπατίτιδας Α από βιολογικές φράουλες

Έρευνα για πιθανή σύνδεση κρουσμάτων ηπατίτιδας Α από βιολογικές φράουλες

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για την πιθανή σύνδεση ανάμεσα στο ξέσπασμα της ηπατίτιδας Α σε πολλές αμερικανικές πολιτείες και σε φρέσκες βιολογικές φράουλες που πωλούνται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά και η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων ερευνούν επίσης τις συγκεκριμένες φράουλες.

Σύμφωνα με τον FDA, η ηπατίτιδα Α μπορεί να προκαλέσει ήπιες και σοβαρές ασθένειες, και σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει ηπατική νόσο, ακόμη και θάνατο. Ευτυχώς, στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ασθενείς αναρρώνουν πλήρως μέσα σε μερικές εβδομάδες.

«Αν δεν είστε σίγουροι ποια μάρκα αγοράσατε, πότε αγοράσατε τις φράουλες σας ή από πού τις αγοράσατε πριν τις καταψύξετε, οι φράουλες θα πρέπει να πεταχτούν», τονίζει στην ανακοίνωση η FDA.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 17 κρούσματα και 12 νοσηλείες που συνδέονται με τις φράουλες. Συνολικά έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα στην πολιτεία της Καλιφόρνια, ενώ η Μινεσότα και η Βόρεια Ντακότα έχουν από ένα κρούσμα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα