Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΆλεκ Μπάλντουιν: Το θρίλερ με το φονικό όπλο και τα ερωτήματα

Άλεκ Μπάλντουιν: Το θρίλερ με το φονικό όπλο και τα ερωτήματα

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη τις εξελίξεις για την τραγωδία που σημειώθηκε στα γυρίσματα της γουέστερν ταινίας Rust μετά το τραγικό δυστύχημα με θύμα μια 42χρονη από πυροβολισμό που φέρεται να έγινε κατά λάθος από τον Άλεκ Μπάλντουιν.
Η απίστευτη, όσο και πρωτοφανής τραγωδία σημειώθηκε στα γυρίσματα της νέας ταινίας με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό στο ράντσο Μπονάνζα Κρικ στο Νέο Μεξικό.

Η διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς και ο σκηνοθέτης, Τζόελ Σόουζα χτυπήθηκαν όταν ο γνωστός ηθοποιός, Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με ένα όπλο γυρισμάτων, με την πρώτη να χάνει τελικά τη ζωή της. Η άτυχη γυναίκα που χτυπήθηκε στην κλείδα, μεταφέρθηκε με αεροπλάνο εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Οι αρχές ερευνούν τι συνέβη εξετάζοντας αυτόπτες μάρτυρες. Δεν έχουν απαγγείλει κατηγορίες, το αντιμετωπίζουν ως ατύχημα και συνεχίζουν την έρευνα.

Άσφαιρα ή αληθινά πυρά;
Μια από τις εκδοχές που δεν έχουν αποκλειστεί αυτή τη στιγμή είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε να περιείχε μέχρι και πραγματικά πυρά, δηλαδή αληθινή σφαίρα.

Αυτό ακριβώς, το ότι δηλαδή περιείχε μια αληθινή σφαίρα, επισημαίνεται σήμερα και σε επιστολή που εστάλη από Ένωση Εργαζομένων του Χόλυγουντ προς τα μέλη της.

Ωστόσο, από τις Αρχές, που διερευνούν το περιστατικό, δεν επιβεβαιώνεται. Ούτε πόσες φορές πάτησε τη σκανδάλη, ούτε ακριβώς τι είδους όπλο ήταν.

«Ράγισε η καρδιά μου»
Την ίδια στιγμή, η πρώτη αντίδραση του ηθοποιού ήρθε με μήνυμα στα Social Media. Μέσα από αυτό δηλώνει πως «έχει ραγίσει η καρδιά του» και πως «συνεργάζεται με την αστυνομία».

Ο ηθοποιός δηλώνει πως «δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το σοκ και την λύπη μου για το τραγικό ατύχημα που αφαίρεσε την ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, συζύγου, μητέρας και συναδέλφου που θαύμαζα βαθιά».

Ο Μπάλντουιν αναφέρει πως συνεργάζεται πλήρως με τις αστυνομικές έρευνες «προκειμένου να φανεί πώς συνέβη η τραγωδία».

Σε συνέχεια της ανάρτησής του, δηλώνει πως είναι σε επικοινωνία με τον σύζυγο του θύματος «προσφέροντας την στήριξή μου σε εκείνον και στην οικογένειά του. Η καρδιά μου έχει ραγίσει για τον σύζυγό της, τον γιο τους και όλους όσους ήξεραν και αγαπούσαν την Χαλίνα».

«Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;»
«Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;» φέρεται να επαναλάμβανε διαρκώς ο ηθοποιός, Άλεκ Μπάλντουιν, σοκαρισμένος μετά το περιστατικό.

Το χρονικό του θρίλερ
Το περιστατικό συνέβη περίπου στη 1:50 μ.μ. τοπική ώρα, ανέφεραν οι ερευνητές.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, Rust Movie Productions LLC, δήλωσε ότι «όλο το καστ και το συνεργείο είναι συντετριμμένοι από τη σημερινή τραγωδία και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους της Halyna. Διακόψαμε την παραγωγή της ταινίας για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και συνεργαζόμαστε πλήρως με την έρευνα της αστυνομίας του Σάντα Φε».

Η τοπική εφημερίδα Santa Fe New Mexican μετέδωσε πως ο Μπάλντουιν ήταν συντετριμμένος και έκλαιγε όσο απαντούσε στα ερωτήματα των επιθεωρητών.

«Σειρά από εγκληματικές αμέλειες οδήγησαν στο τραγικό γεγονός»
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά ο κινηματογραφικός παραγωγός στο «Σμύρνη μου αγαπημένη», Διονύσης Σαμιώτης.

«Είναι ένα πολύ θλιβερό γεγονός. Η εμπειρία μας λέει ότι πρόκειται για μια σειρά από εγκληματικές αμέλειες που οδήγησαν στο τραγικό γεγονός. Πρέπει να έχουν παραβιαστεί και τα 19 σημεία ασφαλείας που υπάρχουν για τέτοιες σκηνές. Δεν υπήρχε τζάμι ανάμεσα στο σετ και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες, όταν ρίχνει ένα όπλο δε σημαδεύει άνθρωπο, τα άσφαιρα τείνουν να καταργηθούν, ο άνθρωπος που έδωσε το όπλο δεν ήταν οπλουργός, αλλά βοηθός σκηνοθέτη. Δεν έχει τηρηθεί κανένας κανόνας ασφαλείας. Υπάρχει ευθύνη από την οπλουργό, έπρεπε να ελέγξει πριν δώσει το όπλο στον ηθοποιό. Το κλειδί στην περίπτωση αυτή είναι ότι σε μια low budget ταινία, φαίνεται πως τα χρήματα μπήκαν πάνω από την ασφάλεια των ανθρώπων που δουλεύουν», εξήγησε ο κ. Σαμιώτης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα