Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤο πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στο διάστημα πρόκειται να ανοίξει το 2027 (ΦΩΤΟ)

Το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στο διάστημα πρόκειται να ανοίξει το 2027 (ΦΩΤΟ)

Αν οι επίγειοι προορισμοί σας φαίνονται αρκετά συνηθισμένοι και θεωρείτε ότι δεν είναι αρκετοί για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας, μην ανησυχείτε, καθώς το πρώτο πολυτελές διαστημικό ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του πριν το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Η Orbital Assembly Corporation, η εταιρεία πίσω από τον Σταθμό Voyager, πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδια της για την κατασκευή του πρώτου διαστημικού ξενοδοχείου στον κόσμο, το οποίο υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2027.

Orbital Assembly Corporation

Το διαστημικό ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί ως ένας τεράστιος τροχός, διαμέτρου 190 μέτρων, ο οποίος θα περιστρέφεται αργά για να παράγει μια βαρυτική δύναμη-έλξη. 24 επιμέρους τμήματα με ιδιωτικές κατοικίες, δωμάτια ξενοδοχείου και ξεχωριστά διαμερίσματα για το πλήρωμα του σταθμού, θα συνδεθούν γύρω από τον τροχό σε τρία καταστρώματα, παρέχοντας καταλύματα συνολικά σε περίπου 400 άτομα. Πολλές ενότητες θα πωλούνται σε ιδιώτες, αλλά και σε κυβερνήσεις που επιθυμούν να τις χρησιμοποιήσουν ως ερευνητικά κέντρα.

Orbital Assembly Corporation

Στον διαστημικό σταθμό, ο οποίος έχει συγκριθεί με κρουαζιερόπλοιο και θα περιστρέφεται γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν πολλές ανέσεις, όπως κινηματογράφο, σπα, γυμναστήρια, θεματικά εστιατόρια, βιβλιοθήκες, χώρους συναυλιών και μπαρ, όλα με θέα στη Γη.

Orbital Assembly Corporation

Οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου θα δημιουργηθούν από σύγχρονα φυσικά υλικά, τα οποία θα είναι ελαφριά και θα καθαρίζονται εύκολα. Ο ζεστός φωτισμός, τα χρώματα και οι υφές θα προσθέσουν μια αίσθηση κατοικίας. Τέλος, λόγω της προσομοίωσης της σεληνιακής βαρύτητας, όσοι το επισκεφτούν θα μπορουν να έχουν μια άνετη διαμονή χωρίς να ανησυχούν αν τα αντικείμενα τους θα πετάνε από εδώ και από εκεί.

Orbital Assembly Corporation

Ο ιδρυτής της Gateway Foundation, Τζον Μπλίνγκοου, ανέφερε ότι θα είναι η επόμενη βιομηχανική επανάσταση, λέγοντας ότι το εγχείρημα θα δημιουργήσει νέα διαστημική βιομηχανία.

Orbital Assembly Corporation

Δείτε σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

 

πηγή perpetual.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα