Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣυνελήφθησαν οι Peaky Blinders του 21ου αιώνα

Συνελήφθησαν οι Peaky Blinders του 21ου αιώνα

- Advertisement -

Στις αρχές του 20ου αιώνα δρούσε στη Βρετανία με έδρα το Μπέρμπινγκχαμ η συμμορία Peaky Blinders που έγινε πασίγνωστη χάρις στην παγκόσμια επιτυχία της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς. Οι αστυνομικές Αρχές του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι εξάρθρωσε μια σπείρα χάκερ με την ονομασία Lapsus$.

Συνελήφθησαν και επτά βασικά μέλη της σπείρας και το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για άτομα εφηβικής ηλικίας και αρχηγός είναι ένας 16χρονος που πάσχει μάλιστα από αυτισμό. Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία ο 16χρονος που αυτοαποκαλούνταν «White» και «Breachbase» είχε καταφέρει να κερδίσει περίπου 13 εκατ. ευρώ από τις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας στον κυβερνοχώρο. Τα στοιχεία νεαρού αρχηγού της σπείρας δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά ούτε και το αν είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Όπως είναι ευνόητο από τις ηλικίες των συμμετεχόντων σε αυτή η σπείρα είχε δημιουργηθεί σχετικά πρόσφατα αλλά σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα είχε πραγματοποιήσει σημαντικά χτυπήματα και μάλιστα σε ιδιαίτερα επώνυμους στόχους όπως η Microsoft και για αυτό τον λόγο είχε αποκτήσει πολύ γρήγορα φήμη. Αν και τα μέλη της ζούσαν στο Λονδίνο η σπείρα είχε φροντίσει να φαίνεται ότι εδρεύει στη Νότιο Αμερική.

Όμως το νεαρό της ηλικίας της σπείρας αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα της. Ο ενθουσιασμός των νεαρών χάκερ για τις επιτυχίες που είχαν τους έκανε να κομπάζουν στην κοινότητα των χάκερ με αποτέλεσμα οι ανταγωνιστές τους να στείλουν στην αστυνομία στοιχεία για αυτούς ενώ παράλληλα η απειρία τους οδήγησε στο να μην καλύπτουν καλά τα ίχνη τους και έτσι η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της βρετανικής αστυνομίας τους εντόπισε σχετικά εύκολα.

Ο αρχηγός της σπείρας ζει στην Οξφόρδη και ο πατέρας του ανέφερε στην αστυνομία ότι ο νεαρός πηγαίνει σε ειδικό σχολείο για άτομα με αυτισμό και ότι παρουσίαζε εξάρτηση στην ενασχόληση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές την οποία προσπαθούσαν να περιορίσουν αλλά δεν φανταζόντουσαν ότι έχει ξεκινήσει παράνομη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο. Τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι η σπείρα είχε ξεκινήσει τη δράση της τουλάχιστον πριν από ένα χρόνο κάτι που σημαίνει ότι ο αρχηγός της αλλά και πολλά μέλη της είχαν ηλικία τότε 14-15 ετών.

Πηγή: neaftmporiki.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα