Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΠαναγία Σουμελά: Πατριαρχική Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην Τραπεζούντα

Παναγία Σουμελά: Πατριαρχική Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην Τραπεζούντα

Φέτος τον Δεκαπενταύγουστο θα τελεστεί η πρώτη Πατριαρχική Λειτουργία στην ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, από το 2015, όταν ξεκίνησαν οι αναστηλωτικές εργασίες στη Μονή, η οποία λειτουργεί ως Μουσείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της στέκεται στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στηρίζει αταλάντευτα τις προσπάθειες, τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες της Παναγιότητας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία, παρά τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί η ιδιάζουσα πολιτική της Τουρκίας και τις επιπλέον δυσκολίες που οφείλονται στη πανδημία, η Ομοσπονδία μας αποφάσισε να πράξει το καθήκον της ως οφείλει και να υποστηρίξει με φυσική παρουσία το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην προσπάθειά του να δώσει νέα ζωή στα μνημεία της Ορθοδοξίας στον Πόντο και την Μικρά Ασία.

Επομένως, αποφασίσαμε, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας να παρευρεθεί, τηρώντας τα σχετικά με την πανδημία πρωτόκολλα, στην φετινή τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο. Αυτή η συμβολική κίνηση έρχεται να υλοποιήσει την δέσμευσή μας για στήριξη των δράσεων του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα