Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΝετανιάχου: Προβληματίζουν στενούς συνεργάτες του οι δηλώσεις του

Νετανιάχου: Προβληματίζουν στενούς συνεργάτες του οι δηλώσεις του

- Advertisement -

Ισραηλινή εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» ανέφερε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας και πολιτικοί δέχτηκαν με «έκπληξη» τη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπό το φως της «προβληματικής συγκυρίας» της, όπως αυτή είχε εκδοθεί πριν από τις συζητήσεις που πραγματοποιεί με την συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και των ηγετών του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δήλωση του Νετανιάχου εκδόθηκε χωρίς συντονισμό με τους ηγέτες των υπηρεσιών ασφαλείας, σε «μια από τις πιο αποφασιστικές στιγμές σχετικά με τις πιθανότητες απελευθέρωσης κρατουμένων ως μέρος μιας πιθανής συμφωνίας με τη Χαμάς». Και εξέδωσε τη δήλωση με στόχο να μειώσει την αξία και τη σημασία των διαβουλεύσεων .

Η πηγή δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Νετανιάχου ήταν «ανάρμοστη και βλάπτει τις πιθανότητες επιστροφής των κρατουμένων». Τόνισε το πρόβλημα είναι «το χρόνο της δήλωσης» και ρώτησε: «Αν κάνατε μια δήλωση ακόμη και πριν από την έναρξη των διαβουλεύσεων, γιατί να το κάνετε». Αν η συμπεριφορά ήταν έτσι, οι κρατούμενοι δεν θα επέστρεφαν». Ενώ άλλοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για το περιεχόμενο της δήλωσης του Νετανιάχου, η οποία αποτελεί «υποχώρηση από τη θέση που εξέφρασε στη συνέντευξη στο Channel 14».

Ο Νετανιάχου είχε θεωρήσει ότι η επιμονή του να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας, ώθησε το κίνημα της Χαμάς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι η πρόταση συμφωνίας που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ και η οποία έλαβε την ευλογία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, «θα επιτρέψει στο Ισραήλ να επιστρέψει τους αιχμαλώτους χωρίς να τους βλάψει».

Το ισραηλινό κανάλι 13 ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες, ο Νετανιάχου πρόσθεσε έναν νέο ισραηλινό όρο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μέσω διαμεσολαβητών με το κίνημα της Χαμάς.

Πηγή: ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα