Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚυρώσεις και από την Eurovision στη Ρωσία - Αποκλείστηκε από τον φετινό...

Κυρώσεις και από την Eurovision στη Ρωσία – Αποκλείστηκε από τον φετινό διαγωνισμό

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοφωνική Ένωση (EBU) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι καμία ρωσική συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα πρέπει να «ενώνει τα έθνη και να γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής», αλλά τις τελευταίες μέρες η Ρωσία έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε να ενώσει τα έθνη ούτε να γιορτάσει τη διαφορετικότητα.

Την ίδια μέρα που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία, ο ουκρανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός UA:PBC ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU) να απαγορεύσει τη συμμετοχή της Ρωσίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022.

Η EBU αρχικά υποστήριξε ότι ο πόλεμος δεν θα επηρεάσει τη συμμετοχή της Ρωσίας ή της Ουκρανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού τον Μάιο, υποστηρίζοντας ότι η Eurovision είναι ένα «μη πολιτικό πολιτιστικό γεγονός».

Λίγη ώρα αργότερα όμως εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Η European Broadcasting Union (EBU) ανακοινώνει ότι καμία ρωσική συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU έλαβε την απόφαση μετά από σύσταση του διοικητικού οργάνου του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Ομάδα Αναφοράς, με βάση τους κανόνες της εκδήλωσης και τις αξίες της EBU. Η σύσταση της Ομάδας Αναφοράς υποστηρίχθηκε επίσης από την Επιτροπή Τηλεόρασης της EBU.

Η απόφαση αντικατοπτρίζει την ανησυχία ότι, υπό το φως της άνευ προηγουμένου κρίσης στην Ουκρανία, η συμπερίληψη μιας ρωσικής συμμετοχής στον φετινό Διαγωνισμό θα έφερνε τον διαγωνισμό σε ανυποληψία. Πριν λάβει αυτή την απόφαση, η EBU αφιέρωσε χρόνο για να διαβουλευθεί ευρέως με όλα τα μέλη της.

Η EBU είναι ένας μη πολιτικός οργανισμός-μέλος των ραδιοτηλεοπτικών φορέων που δεσμεύονται να προασπίζουν τις αξίες της δημόσιας υπηρεσίας. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προστασία των αξιών ενός πολιτιστικού διαγωνισμού που προωθεί τη διεθνή αλληλεπίδραση και κατανόηση, φέρνει κοντά το κοινό, γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής και ενώνει την Ευρώπη σε μια σκηνή.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα