Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ Βόρεια Κορέα έστειλε από αέρος μπαλόνια με σκουπίδια στην Νότια

Η Βόρεια Κορέα έστειλε από αέρος μπαλόνια με σκουπίδια στην Νότια

- Advertisement -

Μπαλόνια με σκουπίδια, χαρτιά τουαλέτας και περιττώματα ζώων έστειλε από αέρος η Βόρεια Κορέα στην Νότια σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Πρόκειται για μια πράξη στο πλαίσιο προειδοποίησης από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, κ. Κιμ Γιονγκ Ουν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την οποία σωροί απορριμμάτων σύντομα θα σκορπιστούν στις μεθοριακές περιοχές και στο εσωτερικό της Νότιας Κορέας.

Συγκεκριμένα στο φωτογραφικό υλικό που αναπαράγεται ευρέως στα νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ ενημέρωσης, διακρίνονται λευκά μπαλόνια να μεταφέρουν σακούλες σκουπιδιών γεμάτες με απορρίμματα. Από την πλευρά του το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας αναφέρει πως “Μη ταυτοποιημένα αντικείμενα που πιστεύεται ότι είναι φυλλάδια βορειοκορεατικής προπαγάνδας εντοπίστηκαν στη μεθοριακή ζώνη Γκιεόνγκι- Γκανγκουόν και ο στρατός έλαβε μέτρα. Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Μην έρχεστε σε επαφή με κανένα άγνωστο αντικείμενο και ενημερώστε την πλησιέστερη στρατιωτική βάση ή την αστυνομία. Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν ξεκάθαρα τους διεθνείς κανόνες και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια του λαού μας», κατήγγειλε το γενικό επιτελείο στρατού, το οποίο επεσήμανε ότι κάποια από τα μπαλόνια περιείχαν απορρίμματα, κάτι το οποίο εξετάζει ο στρατός. Ζητάμε από τον Βορρά να σταματήσει αμέσως αυτές τις ενέργειες (…) χαμηλού επιπέδου”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα