Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔιεθνήΑλεξανδρούπολη: Θρασύτατη απάντηση από την Τουρκία για την πτήση των F- 16

Αλεξανδρούπολη: Θρασύτατη απάντηση από την Τουρκία για την πτήση των F- 16

.Την ευθύνη στην Ελλάδα, με μία προκλητική ανακοίνωση. επιρρίπτει η Άγκυρα για την νέα ένταση που δημιουργήθηκε μετά από την πτήση τουρκικών F-16 μαχητικών σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων από την Αλεξανδρούπολη.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί την χώρα μας για παραβίαση του δικού τους εναέριου χώρου, γεγονός που την οδήγησε στο να «απαντήσει»

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στα δυτικά της Ίμβρου στις 16 Μαΐου και στα δυτικά της Ενέζ στις 17 Μαΐου 2022. Η Πολεμική μας Αεροπορία στις 18 Μαΐου έδωσε την απαραίτητη απάντηση σε αυτές τις προκλητικές παραβιάσεις, σύμφωνα με τους κανόνες αμοιβαιότητας και εμπλοκής.

Η Ελλάδα προσπαθεί για ακόμα μια φορά να διαμορφώσει την αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης εναντίον της χώρας μας χρησιμοποιώντας την ένταση που ξεκίνησε με τις δικές της προκλητικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό, απορρίπτουμε παντελώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της χώρας μας από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και καταδικάζουμε σθεναρά τις ελληνικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

Για να μην ξανασυμβούν τέτοια επεισόδια, η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες στο Αιγαίο και να προσεγγίσει σοβαρά τη διαδικασία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τόσο διμερώς όσο και εντός του ΝΑΤΟ, καθώς εδώ και ένα χρόνο αποφεύγει να συμμετάσχει στις συναντήσεις».

 Διαβάστε Ακόμα