Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνή«Ακυρώστε τα πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς» ζητά ο Φάουτσι

«Ακυρώστε τα πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς» ζητά ο Φάουτσι

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος εξέφρασε την ανησυχία του για την εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron – «Θα συνιστούσα να μείνετε μακριά από τα πάρτι φέτος»
Ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron εκφράζει ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι, που κάλεσε τους Αμερικανούς να ακυρώσουν τα πάρτι που έχουν κανονίσει την παρμονή της πρωτοχρονιάς.

«Θα έμενα μακριά από αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Φάουτσι, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN, όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό. «Έχω πει στους πολίτες με συνέπεια ότι εάν είστε εμβολιασμένοι και με την ενισχυτική δόση και έχετε μία οικογενειακή συγκέντρωση στο σπίτι, με οικογένεια και συγγενείς» είναι εντάξει. «Αλλά όταν μιλάτε για πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχουμε 30, 40, 50 άτομα να γιορτάζουν. Δεν γνωρίζεται σε τι στάτους εμβολιασμού βρίσκονται. Θα συνιστούσα να μείνετε μακριά από αυτό φέτος», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι καλούν τους Αμερικανούς να αποφύγουν τα μη εμβολιασμένα μέλη της οικογένειάς τους για τα Χριστούγεννα και να ακυρώσουν τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματίσει.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα