Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΆλμπερτ Μπουρλά: Ανακηρύχθηκε CEO της χρονιάς από το CNN

Άλμπερτ Μπουρλά: Ανακηρύχθηκε CEO της χρονιάς από το CNN

- Advertisement -

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανακηρύχθηκε CEO χρονιάς από το CNN Business.

Μπορεί η πανδημία του Covid-19 να μην έχει τελειώσει ακόμα, όμως η ζωή σε πολλούς τομείς έχει επιστρέψει σε κάτι που προσομοιάζει την κανονικότητα  για πολλούς. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι υπάρχουν πλέον πολύ περισσότερα εμβόλια κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Pfizer.

Και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το CNN Business ανακήρυξε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ως τον CEO της χρονιάς.

Το CNN Business εξέτασε αρκετούς άλλους CEO μεταξύ των οποίων τη Lisa Su της AMD, τον Jim Farley της Ford, τον Marvin Ellison της Lowe, τον David Solomon της Goldman Sachs, τον Sundar Pichai της Alphabet και τον Elon Musk της SpaceX πρόσωπο της χρονιάς του Time.

Αλλά ο Μπουρλά ήταν η επιλογή του CNN για όλα όσα έκανε η Pfizer σε μια χρονιά όπου τα εμβόλια Covid έγιναν mainstream (το εμβόλιο μάλιστα ανακηρύχθηκε λέξη της χρονιάς από το λεξικό Merriam-Webster) και βοήθησε στη σταθεροποίηση της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας.

“Η Pfizer έκανε πολύ καλό για την ανθρωπότητα και είμαστε πολύ, πολύ περήφανοι γι’ αυτό”, δήλωσε ο Bourla σε συνέντευξή του στο CNN Business. “Όχι μόνο μπορέσαμε να σώσουμε τόσες πολλές ζωές αλλά απολαμβάνουμε υψηλά επίπεδα εταιρικής φήμης αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι μας συμπαθούν”.

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Αλλά πολλοί γονείς ακόμη μικρότερων παιδιών περιμένουν τώρα να μάθουν πότε θα εγκριθεί ένα εμβόλιο για μωρά, νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ο Μπουρλά δήλωσε ότι κατανοεί την απογοήτευση των γονέων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι αλλά δεν μπορούν να προστατεύσουν τα μικρότερα παιδιά τους. “Εργαζόμαστε πολύ εντατικά πάνω σε αυτό για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να δώσουμε μια λύση γι’ αυτό”, δήλωσε.

Επιπλέον, η Pfizer έχει αναπτύξει ένα χάπι που θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, νοσηλείας και θανάτου για τα άτομα που προσβάλλονται από τον κορονοϊό

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει δημιουργήσει ανησυχίες σε όλο τον κόσμο σχετικά με την αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων. Ωστόσο, ο Μπουρλά δήλωσε στο CNN Business ότι πιστεύει πως το εμβόλιο των Pfizer/Biontech θα ελέγξει το στέλεχος Όμικρον “αρκετά καλά”, ειδικά αν οι άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις και την αναμνηστική.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι είναι πιθανό η Pfizer να χρειαστεί να λανσάρει ένα νέο εμβόλιο για να στοχεύσει ειδικά στην Όμικρον  ή άλλες μελλοντικές παραλλαγές. Ο Μπουρλά δήλωσε ότι η Pfizer αναπτύσσει ήδη ένα εμβόλιο που στοχεύει στην Όμικρον και ότι πιστεύει ότι θα μπορούσε να δοκιμαστεί και να υποβληθεί στις ρυθμιστικές αρχές για έγκριση έως τον Μάρτιο.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα