Αρχική Διεθνή Άλεκ Μπόλντουιν: Αληθινή η σφαίρα που σκότωσε γυναίκα στα γυρίσματα ταινίας

Άλεκ Μπόλντουιν: Αληθινή η σφαίρα που σκότωσε γυναίκα στα γυρίσματα ταινίας

Το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε η διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματα της ταινίας του Άλεκ Μπάλντουιν στο Νέο Μεξικό περιείχε μία, μοναδική αλλά πραγματική σφαίρα, ανέφερε σωματείο του Χόλιγουντ σε υπόμνημα προς τα μέλη του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Μία πραγματική σφαίρα εβλήθη κατά λάθος στα γυρίσματα από τον πρωταγωνιστή, πλήττοντας τόσο τη διευθύντρια φωτογραφίας, το μέλος (μας) Χαλίνα Χάτσινς, όσο και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα», ανέφερε στο συγκεκριμένο υπόμνημα το τοπικό παράρτημα του σωματείου IATSE, σύμφωνα με το Variety και το IndieWire.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία δεν έχει δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για τον περιστατικό του πυροβολισμού ανακοινώνοντας απλά ότι το πιστόλι εκπυρσοκρότησε κάποιο είδος βλήματος, αν και παραμένει ασαφές τι είδους βλήμα ή τροχιοδεικτικό μπορεί να είχε τοποθετηθεί σε ένα όπλο κινηματογραφικού σκηνικού.

Το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε γνωστοποίησε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια μίας σκηνής που είτε κινηματογραφείτο εκείνη την ώρα, είτε βρισκόταν σε διαδικασία πρόβας.

Ασαφές παραμένει επίσης εάν ο πυροβολισμός έγινε σκόπιμα (για τις ανάγκες του γυρίσματος) ή κατά λάθος. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είπαν, απλά, ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Εκπρόσωπος της εταιρίας Rust Movies Productions περιέγραψε τον θάνατο ως ατύχημα ύστερα από λάθος πυροβολισμό ενός όπλου – σκηνικού με άσφαιρα πυρά.

Το δεύτερο σενάριο είναι το όπλο να οπλίστηκε κατά λάθος με πραγματικά πυρά. Το σενάριο αυτό κέρδισε έδαφος το πρωί ύστερα από δηλώσεις εκπροσώπου της παραγωγής που επικαλέστηκε ο ιστότοπος «Hollywood Reporter». Σύμφωνα με την συγκεκριμένη πηγή, επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα πυρά στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Το τρίτο σενάριο είναι ότι το (μικρής εκρηκτικής ισχύος) μπαρούτι που χρησιμοποιείται στα κινηματογραφικά πιστόλια, να μετέφερε, κατά την εκπυρσοκρότηση, υλικά από την κάννη του πιστολιού.

Πηγή kathimerini.gr

- Advertisement -

Must Read