Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟι 20 χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου

Οι 20 χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου

Τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με τα κάλαντα, χαρούμενες παιδικές φωνές, τον στολισμό του δέντρου, στιγμές ξεγνοιασιάς, οικογενειακής θαλπωρής, χαράς, γέλιου, παρέας, διακοπών και άλλων που γαληνεύουν το μέσα μας, για αυτό και είναι μια εποχή του χρόνου που την περιμένουν μικροί μεγάλοι περισσότερο από κάθε άλλη..

της Στέλλας Κεσίδου
Από την άλλη πάλι υπάρχει η “σκοτεινή” πλευρά στα πράγματα όπως σε όλα άλλωστε στη ζωή και με μια γκόθικ φαντασία που ξεκίνησε από την Αγγλία και την Βικτοριανή εποχή. Η εποχή εκείνη έδωσε διάσταση και δημοσιότητα μέχρι και σήμερα στο Christmas Horror ανατρέποντας τις στιγμές των Χριστουγέννων, σπάζοντας την γλυκύτητα των διακοπών που τη θεωρούμε δεδομένη. Οι 20 χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου είναι αφιερωμένες στην χρονιά που αφήνουμε πίσω και με μια πιο μαύρη χιουμοριστική διάθεση εξορκίζουμε το κακό διακωμωδώντας το!

Christmas Carol

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία είναι νουβέλα του Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς που πρωτοδημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1843. Κλασσική πρωτότυπη ταινία όλων των εποχών από το μυθιστόρημα του Charles Dickens. Το Christmas Carol είναι μια ιστορία φαντασμάτων στην οποία τα φαντάσματα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος επισκέπτονται τον Ebenezer Scrooge αποκαλύπτοντας τρομακτικές σκηνές και στιγμές της ζωής του, οδηγώντας τον από φόβο στην αλλαγή του χαρακτήρα του μέχρι το τέλος της ταινίας.

Silent Night, Deadly Night

Το Silent Night, Deadly Night είναι μια αμερικανική ταινία του 1984 που σκηνοθετήθηκε από τον Charles E. Sellier, Jr. Με κεντρικό πρόσωπο ένα παιδί τον billy, ο οποίος οδηγείται βίαια σε ένα καταπιεστικό καθολικό ορφανοτροφείο αφού παρακολούθησε τους γονείς του που δολοφονήθηκαν από έναν άντρα με στολή Santa την Παραμονή των Χριστουγέννων. Η πλοκή καταλήγει σε μια δολοφονική οργή η οποία προέρχεται από την χρόνια κακοποίηση και καταστολή στην οποία είχε υποστεί.

Let The Right One In

Το Let the Right One In είναι μια σουηδική ρομαντική ταινία τρόμου του 2008 σε σκηνοθεσία του Tomas Alfredson, βασισμένη στο μυθιστόρημα του ίδιου τίτλου του 2004 από τον John Ajvide Lindqvist, ο οποίος έγραψε επίσης το σενάριο. Το γραφικό χειμερινό τοπίο στα προάστια της Στοκχόλμη είναι το μόνο που θυμίζει το παραδοσιακό εορταστικό κλίμα. Μια ιστορία εκδίκησης και νέας αγάπης. Το συναίσθημα της απομόνωσης, ο εκφοβισμός ενός παιδιού από τους συμμαθητές του και η συνάντηση του με τον γείτονα δολοφόνο βαμπίρ έχουν ως επίλογο μια αιματηρή σκηνή στην πισίνα.

The Nightmare Before Christma

Ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης είναι ένα Αμερικανικό μιούζικαλ σκοτεινής φαντασίας το οποίο σκηνοθετήθηκε από τον Henry Selick με παραγωγό και συγγραφέα τον Τιμ Μπάρτον. Ο Jack Skellington, ο Βασιλιάς των Κολοκύθας του Halloweentown, βυθίζεται σε μια υπαρξιακή κρίση όταν ανακαλύπτει την ύπαρξη των Χριστουγέννων. Μια περίεργη ιστορία αγάπης όλων των εποχών. Ένα έργο ανεξάρτητα το πόσο προβλέψιμο είναι, παραμένει αγαπημένο και κλασσικό.

The Gingerdead Man

Το Gingerdead Man είναι μια αμερικανική ταινία slasher του 2006 σε σκηνοθεσία του Charles Band. Μια ταινία χωρίς να απαιτεί απαραίτητη αφοσίωση στους διαλόγους καθώς προσφέρει με τη σκοτεινή πλευρά του χιούμορ, άφθονο γέλιο. Μια πρόταση για τους λάτρες του τρόμου. Ένα αξιαγάπητο μπισκότο παίρνει σάρκα και ψυχή διαβολική και μετατρέπεται σε serial killer.

χριστουγεννιάτικες ταινίες

Gremlins

Το Gremlins είναι μια αμερικανική ταινία τρόμου του 1984 με σκηνοθεσία τον Joe Dante. Μια χαώδης ανεξέλεγκτα ξεκαρδιστική ταινία τρόμου η οποία εγγυάται μια υπέροχη εμπειρία προβολής. Το δώρο Χριστουγέννων για τον μικρό Billy είναι ο mogwai, ένα μικρό αξιαγάπητο θηρίο μέχρι που τη στιγμή που δεν φροντίζεται σωστά και μετατρέπεται σε τέρας και τα πράγματα αλλάζουν, τίποτα πια δεν θυμίζει την γαλήνη των Χριστουγέννων. Μια ταινία απροσδόκητα αντί-καπιταλιστική σε μήνυμα, επικρίνοντας την υπέρ-εμπορευματοποίηση των διακοπών.

χριστουγεννιάτικες ταινίες

Black Christmas

Το Black Christmas είναι μια αμερικανική ταινία slasher του 2019 σε σκηνοθεσία της Sophia Takal και σεναριογραφία από τον Takal και τον April Wolfe Μέρος της σειράς Black Christmas, είναι το χαλαρό δεύτερο ριμέικ της καναδικής ταινίας Black Christmas του 1974. Μια ταινία που παρουσιάζει μια ομάδα κοριτσιών που καταδιώκονται και βασανίζονται από άγνωστο δολοφόνο και που συνδυάζει τον αστικό μύθο με μια σειρά από πραγματικούς δολοφόνους κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής περιόδου το 1940 στο Μόντρεαλ.

Christmas Evil

Το Christmas Evil είναι μια αμερικανική ψυχολογική ταινία του 1980 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Lewis Jackson και πρωταγωνίστησε ο Brandon Maggart. Μια ταινία που κάνει μια πλήρη κριτική στις διακοπές των Χριστουγέννων και ιδιαίτερα στην εμπορευματοποίηση της υπό τον καπιταλισμό.

Eyes Wide Shut

Μάτια Ερμητικά Κλειστά είναι αμερικανική – βρετανική ερωτική ταινία θρίλερ, του 1999. Η σκηνοθεσία και η παραγωγή της ταινίας έγινε από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Πρόκειται για την τελευταία ταινία του σκηνοθέτη, καθώς πέθανε τέσσερις μέρες, αφότου παρουσίαζε την τελική μορφή της ταινίας στα στούντιο της Warner Bros. Μια ταινία που δημιουργεί σουρεαλιστική ατμόσφαιρα παρόλο που δεν είναι εξ ολοκλήρου μια ταινία Χριστουγέννων ή τρόμου. Αποκαλύπτει την αδυναμία αναγνώρισης αυτών που αγαπάμε μέσα από έντονα περίπλοκα συναισθήματα της ζήλιας ,της επίμονης και της δυσκολίας του γάμου.

χριστουγεννιάτικες ταινίες

Tales From the Crypt

Το Tales from the Crypt, μερικές φορές με τίτλο HBO’s Tales from the Crypt, είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά ανθολογικής τρόμου που κυκλοφόρησε από τις 10 Ιουνίου 1989 έως τις 19 Ιουλίου 1996, στο premium καλωδιακό κανάλι HBO για επτά σεζόν με συνολικά 93 επεισόδια. Η ιστορία διαδραματίζεται μεταξύ μιας ομάδας τουριστών που παγιδεύεται σε κατακόμβη όπου συναντούν το Crypt Keeper. Η Joanne Clayton η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση έχοντας δολοφονήσει ανεπιθύμητα τον άντρα της την παραμονή των Χριστουγέννων και τον δραπέτη δολοφόνο με στολή Santa που καταδιώκει το σπίτι της.

χριστουγεννίατικες ταινίες

Who Slew Auntie Roo?

Είναι μια ταινία τρόμου-θρίλερ του 1971 σε σκηνοθεσία του Curtis Harrington και πρωταγωνιστούν οι Shelley Winters, Mark Lester και Sir Ralph Richardson. Μοιάζει με μια χριστουγεννιάτικη φρίκη η οποία προσπαθεί να θυμίσει και ενσωματώσει τα παραδοσιακά στοιχειά από το παραμύθι “Hansel and Gretel”. Η θεία Roo μια γυναίκα η οποία μετά την απώλεια του άντρα της και της κόρης της ξεκινάει να προσκαλεί στο σπίτι της, τις μέρες των Χριστουγέννων ορφανά παιδιά από τα οποία σύμφωνα με την ομοιότητα που διακρίνει σε ένα κοριτσάκι με την κόρη της αποφασίζει να την απαγάγει.

χριστουγεννίατικες ταινίες

Elves

Η Elves είναι μια αμερικανική ταινία τρόμου του 1989 σε σκηνοθεσία του Jeffrey Mandel και πρωταγωνιστούν οι Dan Haggerty, Deanna Lund και Ken Carpenter. Πρόκειται για μια εντελώς σκοτεινή ταινία που κατά πολλούς θα χαρακτηριζόταν ταινία για σκουπίδια, παρόλα αυτά η πλοκή είναι σχεδόν εκπληκτική και αδιανόητη με τη συμμετοχή τριών κοριτσιών, ενός ειδωλολατρικού τελετουργικού των Ναζί, και ενός γενετικού πειράματος που περιλαμβάνει κακοποίηση ξωτικών.

χριστουγεννίατικες ταινίες

Rare Exports

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι είναι μια φινλανδική ταινία φαντασίας του 2010 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Jalmari Helander για ανθρώπους που ζουν κοντά στο βουνό Korvatunturi που ανακαλύπτουν το μυστικό πίσω από τον Άγιο Βασίλη. Μια ταινία οικολογικού τρόμου με μια βρετανική ερευνητική ομάδα που ανασκάπτει και βρίσκει κάτι που δεν περίμεναν να βρούν, απελευθερώνοντας έτσι μια σειρά υπαρξιακών απειλών. Ένα έργο μέσα από την οποία “προβάλλεται” σημαντικά η απουσία της γυναίκας δίνοντας σημασία στην τοξικότητα της αρρενωπότητας και που διδάσκει στα αγόρια ότι είναι ανίκανα να είναι συναισθηματικά εκφραστικά ως ανθρώπινα όντα.

χριστουγεννιάτικες ταινίες

Dead End

Το Dead End είναι μια γαλλική ταινία τρόμου του 2003 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Jean-Baptiste Andrea και τον Fabrice Canepa. Με το απερίσκεπτα σκοτεινό χιούμορ και τους καλά αναπτυγμένους χαρακτηρισμούς εξακολουθεί να καταφέρνει να είναι νόμιμα ανησυχητική. Δείχνει πως ένα οικογενειακό δείπνο την παραμονή των χριστουγεννιάτικων μπορεί από μια γαλήνια κατά τα άλλα στιγμή να ανατραπεί σε κόλαση, οδηγώντας τις σχέσεις τους σε αδιέξοδο.

A Christmas Horror Story

Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία τρόμου είναι μια ταινία τρόμου του Καναδά, του 2015 και σκηνοθετήθηκε από τους Grant Harvey, Steven Hoban και Brett Sullivan. Πρεμιέρα στις 20 Ιουλίου 2015 στο Fantasia International Film Festival. Μια νύχτα τρόμου στην πόλη Bailey Downs μια παρέα φίλων συναντά ένα εκδικητικό φάντασμα.  Μια οικογένεια έχει υποστεί μετασχηματισμό και μια άλλη καταδιώκεται από τον Krampus.

χριστουγεννιάτικες ταινίες

Krampus

Ο Krampus είναι μια αμερικανική χριστουγεννιάτικη κωμική ταινία τρόμου που βασίζεται στον επώνυμο χαρακτήρα της αυστροβαυρικής λαογραφίας, που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Michael Dougherty και συγγραφέα από τους Todd Casey και Zach Shields. Μια κάπως δυσλειτουργική οικογένεια αναγκάζεται να ενωθεί και να περάσει την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν το πνεύμα του Κράμπου και όλων των διαφόρων παραμορφωτών του καραδοκούν. (Μια ταινία σχεδόν φιλική προς την οικογένεια).

χριστουγεννιάτικες ταινίες

The Lodge

The Lodge είναι μια ψυχολογική ταινία τρόμου του 2019 σε σκηνοθεσία των Veronika Franz και Severin Fiala, σε σενάριο των Franz, Fiala και Sergio Casci, με πρωταγωνιστές τους Riley Keough, Jaeden Martell, Lia McHugh, Alicia Silverstone και Richard Armitage. Μια ταινία για γερά στομάχια καθώς θεωρείται η βαρύτερη στην λίστα. The Lodge όπως και στο Dead End παρουσιάζονται περίπλοκες χριστουγεννιάτικες καταστάσεις. Με πρωταγωνιστές δυο τραυματισμένα παιδιά και την μητριά τους που προσπαθούν να περάσουν τις γιορτινές μέρες σε ένα καταφύγιο, σύντομα αλλάζει το σκηνικό και γρήγορα φτάνει στην διάλυση.

χριστουγεννίατικες ταινίες

Better Watch Out

Better Watch Out είναι μια ψυχολογική ταινία τρόμου του 2016 που σκηνοθέτησε ο Chris Peckover και γράφτηκε από τους Zack Kahn και Peckover. Μια ταινία που σε κρατάει σε ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια του προσφέροντας έξυπνο σχολιασμό για τα πραγματικά τέρατα των προαστίων και πόσο τρομακτικό μπορεί είναι στην πραγματικότητα.

χριστουγεννίατικες ταινίες

Mercy Christmas

Mercy Christmas είναι μια ταινία αμερικανικής κωμωδίας-τρόμου του 2017, που γράφτηκε από τους Ryan Nelson και Beth Levy Nelson και σκηνοθετήθηκε από τον Ryan Nelson. Η ταινία αποκτήθηκε από την Gravitas Ventures το 2017 και κυκλοφόρησε στις 28 Νοεμβρίου 2017. Μια υπέροχα ευφυής κριτική του καπιταλισμού που είναι απλά ξεκαρδιστική χωρίς να ξεφεύγει ένα εκατοστό βίας. Αν έχεις δει το The Boss From Hell, τότε είναι μια ταινία στα μετρά σου.  Όταν ο νεαρός Μπρίσετ προσκαλείται στο χριστουγεννιάτικο δείπνο από όπου νομίζει ότι θα είναι το κορίτσι των ονείρων του, τρομοκρατείται όταν διαπιστώνει ότι σχετίζεται με το αφεντικό του το δείπνο αυτό.

χριστουγεννιάτικες ταινίες

The Children

The Children είναι μια βρετανική ταινία θρίλερ τρόμου του 2008 που έγινε γύρω από τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς σε σκηνοθεσία του Tom Shankland και πρωταγωνιστούν η Eva Birthistle και η Hannah Tointon. Οι χαλαρές γιορτινές διακοπές μετατρέπονται σε πεδίο μάχης και επιβίωσης, αυτοαπορροφητικοί ενήλικες που παίρνουν κακές και λάθος αποφάσεις και παιδιά δολοφόνοι που έχουν δυνάμεις από εξωτερικούς παράγοντες.

Ακολούθησε το mensdaily.gr σε facebook instagram

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα