Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιασκέδασηΨυχαγωγίαΜάλτα: Εγκαινιάζεται το πρώτο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μάλτα: Εγκαινιάζεται το πρώτο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

- Advertisement -

Το πρώτο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Μάλτα εγκαινιάζεται το Φθινόπωρο.

Το Μουσείο θα έχει στέγη στο φρούριο Ospizio του 17ου αιώνα, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Θα εκτείνεται σε πάνω από 8.360 τετραγωνικά μέτρα συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.400 τετραγωνικών μέτρων εσωτερικών γκαλερί, υπαίθριων κήπων με γλυπτά, ανακαινισμένων οχυρώσεων και ενός καταστήματος όλων με θέμα την πρωτεύουσα της Μάλτα, Βαλέτα.

Πριν από τα εγκαίνια το Μουσείο MICAS αποκάλυψε το εναρκτήριο εκθεσιακό του πρόγραμμα για τα δύο πρώτα χρόνια.

Η πρώτη έκθεση, που θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2024 έως τον Μάρτιο του 2025, θα είναι ατομική της Πορτογαλίδας καλλιτέχνιδας Joana Vasconcelos. Οι εγκαταστάσεις της θα εξερευνήσουν θέματα οικογενειακής ζωής και ανθρώπινης ύπαρξης.

«Είναι πραγματικά τιμή και προνόμιο να είμαι η πρώτη καλλιτέχνιδα που παρουσιάζει έκθεση που θα εγκαινιάσει το MICAS, όχι μόνο λόγω του απίστευτου προγράμματος σύγχρονης τέχνης, αλλά και λόγω του εκπληκτικού ιστορικού υπόβαθρου της Μάλτας, στο οποίο οι γυναίκες θεωρούνται καλλιτέχνιδες, που συνδέονται με τους αρχαίους ναούς και τον σύγχρονο πολιτισμό. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα παρουσιάσω αυτή την υπέροχη έκθεση στη Μάλτα το επόμενο φθινόπωρο» ανέφερε η Joana Vasconcelos.

Στη συνέχεια, τον Μάιο το Μουσείο θα φιλοξενήσει την ομαδική έκθεση «Malta in Focus» με έμφαση σε εξέχοντες σύγχρονους καλλιτέχνες της χώρας.

Τον Οκτώβριο του 2025, το MICAS θα παρουσιάσει την έκθεση «Milton Avery and His Influence on Contemporary Art» που εξετάζει την κληρονομιά του Αμερικανού ζωγράφου Μίλτον Έιβερι. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα του Έιβερι μαζί με δημιουργίες σύγχρονων καλλιτεχνών όπως ο Χάρολντ Άνκαρτ, ο Γκάρι Χιουμ και ο Νίκολας Πάρτι.

Ένας πυλώνας του προγράμματος του Διεθνούς Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Μάλτας θα είναι η παρουσίαση του έργου παγκόσμιων καλλιτεχνών που έχουν κερδίσει την αναγνώριση για τη μοναδική τους προσέγγιση στη δημιουργία τέχνης. Ο Αφροαμερικανός ζωγράφος Reggie Burrows Hodges ακολουθεί μια δυνατή οπτική αφήγηση στα έργα του, τα οποία διερευνούν ζητήματα ταυτότητας, κοινότητας και μνήμης. Η έκθεση «Reggie Burrows Hodges θα παρουσιαστεί στο Μουσείο τον Φεβρουάριο του 2026, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσείου.

Μέχρι τα επίσημα εγκαίνιά του τον Οκτώβριο του 2024, το MICAS άρχισε να παρουσιάζει έργα σε αρκετούς υπαίθριους χώρους σε όλη τη Βαλέτα από καλλιτέχνες όπως οι Conrad Shawcross, Ugo Rondinone, Pierre Huyghe, Cristina Iglesias και Michele Oka Doner. Τον Νοέμβριο έργο του Μαλτέζου καλλιτέχνη Ray Pitrè θα εγκατασταθεί και θα παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου.

cnn.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα