Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονικη : 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Θεσσαλονικη : 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

- Advertisement -

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το αρμόδιο τμήμα Τουρισμού μαζί με την συλλογικότητα «Οικογιορτή», συνδιοργανώνουν την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες.

Από την Παρασκευή 24 Μαΐου έως την Κυριακή 26 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, στο πάρκο Νέας Ελβετίας, μικροί καλλιεργητές θα διαθέτουν απευθείας στο κοινό βιολογικά προϊόντα της εύφορης ελληνικής γης. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν παραδοσιακούς σπόρους από ελληνικές ποικιλίες και μοναδικά οικοπροϊόντα που παράγονται με σεβασμό προς το περιβάλλον. Μέσα από ειδικά διαδραστικά εργαστήρια επιχειρείται η επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση.

Το Σάββατο στις 20.00 οι Μανιταρόφιλοι Γρεβενών θα παρουσιάσουν τα άγρια μανιτάρια της Ελλάδας. Την Κυριακή στις 14.00 η «Σπείρα Γης» οργανώνει ένα εργαστήριο για την κομποστοποίηση οργανικών υπολειμμάτων με ζύμωση και με τη βοήθεια των ενεργών μικροοργανισμών. Θα μάθουμε πως πολύ γρήγορα, χωρίς άσχημες οσμές, κάθε είδους οργανικό υπόλειμμα μπορεί να γίνει ένα αποτελεσματικό και με μεγάλη αξία λίπασμα.

Ακόμη θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με θέμα την κλιματική αλλαγή, την επανάχρηση, την κομποστοποίηση, την ανακύκλωση και τις εναλλακτικές θεραπείες με συνταγές από βότανα των γιαγιάδων μας. Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν συναυλίες ελληνικής μουσικής.

Αυτή η Οικογιορτή είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και την προστασία του. Προωθεί την στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο», η οποία αποτελεί μία από τις βασικές δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050, ενώ ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιοποικιλότητα, συνενώνοντας τη φύση, τους αγρότες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

https://cityofgastronomy.thessaloniki.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα