Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ Θεσσαλονίκη ετοιμάζει το δικό της καρναβάλι

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζει το δικό της καρναβάλι

Μπορεί τα “πρωτεία” στις εκδηλώσεις της Αποκριάς να ανήκουν στην Πάτρα, την Ξάνθη κι άλλες πόλεις, ωστόσο φέτος και η Θεσσαλονίκη εισέρχεται δυναμικά στον καρναβαλικό θεσμό καθώς ετοιμάζεται να διοργανώσει το δικό της καρναβάλι την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.

Στο πλαίσιο αυτό την Τέταρτη 31 Ιανουαρίου υπήρξε σχετική ενημέρωση από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, της γραμματέως του αντιδημάρχου πολιτισμού και του αντιδήμαρχου κοινόχρηστων χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και της Τροχαίας. Σύμφωνα με των μέχρι στιγμής προγραμματισμό η καρναβαλική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στις 16:00 το μεσημέρι επί της οδού Τσιμισκή.

Αναλυτικότερα στις 15:00 τα γκρουπ των καρναβαλιστών θα συγκεντρωθούν στον πεζόδρομο του Λευκού Πύργου και μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προκειμένου στις 16:00 να ακολουθήσει η εκκίνηση της παρέλασης. Οι καρναβαλιστές αφού διέλθουν από την οδό Νικολάου Γερμανού και την ΧΑΝΘ, θα κατευθυνθούν προς την οδό Τσιμισκή. Εν συνεχεία μόλις φτάσουν στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, θα κατηφορίσουν προς την λεωφόρο Νίκης για την επιστροφή τους στον Λευκό Πύργο.

Οι διοργανωτές καλούν όσες ομάδες καρναβαλιστών επιθυμούν να συμμετάσχουν να συνεχίσουν τις προετοιμασίες τους, ενημερώνοντας τους παράλληλα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει και η επίσημη  ανακοίνωση εφόσον υπάρξει η σχετική επιβεβαίωση από τους αρμόδιους φορείς της πόλης. Έπειτα θα ακολουθήσει επίσημο κάλεσμα για τις δηλώσεις συμμετοχής, και δια διαδικαστικά ζητήματα όπως η καταγραφή θέματος στολής, ο αριθμός ατόμων γκρουπ, η σειρά εμφάνισης στην παρέλαση κτλ. Αντίστοιχα ζητούν από όσους θα συμμετάσχουν μεμονωμένα να δηλώσουν ποιο είναι το θέμα της στολής τους, προκειμένου να ενσωματωθούν μαζί με άλλους που έχουν την ίδια στολή. Για το ζήτημα θα υπάρχουν τακτικές ανακοινώσεις στη σελίδα της ομάδας στο Facebook “Καρναβάλι Θεσσαλονίκης”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα