Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιασκέδασηΣειρά Αποκριάτικων εκδηλώσεων σε περιοχές του δήμου Θέρμης

Σειρά Αποκριάτικων εκδηλώσεων σε περιοχές του δήμου Θέρμης

Στην κορύφωση τους εισέρχονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις εν όψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας με τον δήμο Θέρμης να διοργανώνει ποικίλες δράσεις.

Αποκορύφωμα αυτών αναμένεται να αποτελέσουν οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στις 18 Μαρτίου, στο Φράγμα Θέρμης. Εκεί οι παρευρισκόμενοι θα γευτούν Σαρακοστιανά εδέσματα συνοδεία του πατροπαράδοτου πετάγματος του χαρταετού. Αντίστοιχα στα Βασιλικά θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη καρναβαλικά παρέλαση με πλήθος αρμάτων, ενώ φέτος για πρώτη φορά την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί θα γίνει παρέλαση καρναβαλιού και στον Τρίλοφο με τη συμμετοχή συλλόγων και σχολείων. Επίσης τα “κούλουμα” θα γιορταστούν σε Περιστερά, Σουρωτή, Πλαγιάρι, Καρδία, Κάτω Σχολάρι και Άγιο Αντώνιο. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αποκριάς στον δήμο Θέρμης είναι το ακόλουθο:

  • Φράγμα Θέρμης – Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου

Σαρακοστιανά εδέσματα θα περιμένουν από τις 11:00 τους επισκέπτες ενώ στις 12:00 ξεκινά ένα λαϊκορεμπέτικο πρόγραμμα με τους μουσικούς του δρόμου “Γιαγκίνηδες – Full band”. Θα ακολουθήσει DJ Party μέχρι το κλείσιμο της ημέρας 18.00, ενώ παράλληλα θα βρίσκονται στον χώρο του Φράγματος βανάκια με Street Food για όσους θέλουν μια διαφορετική γευστική εμπειρία. Θα συμμετέχει και το 1ο σύστημα προσκόπων Θέρμης με δράσεις για τα παιδιά.

  • Βασιλικά – Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 11:00

Αναβίωση εθίμου “της καμήλας τα πέταλα” στους δρόμους των Βασιλικών με τη συνοδεία οργάνων από τον λαογραφικό χορευτικό σύλλογο Βασιλικών.

  • Καρναβάλι Τριλόφου – Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 11:00
  • Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου – Καρναβάλι Βασιλικών
  • Σουρωτή: Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά κεράσματα. Συμμετέχουν η Κοινότητα Σουρωτής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουρωτής «Η ΠΗΓΗ».

Πλαγιάρι: Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά κεράσματα στη θέση ΤΟΥΜΠΑ Πλαγιαρίου, με παραδοσιακή φασολάδα, μουσική, χορό και άφθονο κέφι και τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων και του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙ.Σ.Ο.) .

Άγιος Αντώνιος: Στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά κεράσματα στην κεντρική πλατεία Αγίου Αντωνίου με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά Αγίου Αντωνίου», η Κοινότητα Αγίου Αντωνίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Προφήτης Ηλίας», ο ΜΑΣ Ατρόμητος Αγίου Αντωνίου και η Νεολαία Αγίου Αντωνίου.

Κάτω Σχολάρι: Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά κεράσματα στο γήπεδο Κάτω Σχολαρίου, με μουσική, χορό και πολύ κέφι και με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων.

Καρδία: Στις 11:30 για πρώτη φορά η κοινότητα Καρδίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς οργανώνει τον εορτασμό των Κούλουμων της Καθαράς Δευτέρας. Παραδοσιακό γλέντι και πέταγμα χαρταετών στη θέση «Τσαΐρι» πάνω από το γήπεδο Καρδίας, με παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική από dj, χορό και πολύ κέφι.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα