Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔιασκέδασηΠανδαισία γεύσεων στους Αμπελόκηπους - Έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το "φεστιβάλ...

Πανδαισία γεύσεων στους Αμπελόκηπους – Έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το “φεστιβάλ καντίνας”

Να δοκιμάσουν “γεύσεις του δρόμου” θα έχουν όσοι παραβρεθούν στο “φεστιβάλ καντίνας” που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Αμπελόκηπους.

Πρόκειται για με εκδήλωση γεμάτη ξεχωριστές γεύσεις, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, που υλοποιείται ότι πλαίσιο συνεργασίας του Thessaloniki brand με τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης το φεστιβάλ υπόσχεται εφτά ημέρες γεμάτες , για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης. Η εκδήλωση θα βρίσκεται σε εξέλιξη καθημερινά από τις 17:00 το απόγευμα με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις από παραδοσιακή καντίνα, bao bun, ινδικό, μεξικάνικο, hot dog, corn dog, pulled pork, πατάτες, fried chicken, noodles, ρώσικη κουζίνα, pizza, καμινάδα, περέκ, churros, bubble tea, choco kebab, παγωτό, frozen yogurt, βαφλάκια, είναι μερικές από τις γεύσεις στις κάθε λογής καντίνες που θα βρείτε συγκεντρωμένες στο μαγευτικό χώρο του πρώην Στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος μεταμορφώνεται σε γαστρονομικό παράδεισο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, το Φεστιβάλ Καντίνας έχει δεχτεί περισσότερους από 300.000 επισκέπτες, σε 20 πόλεις της Ελλάδας. Έχει απασχολήσει περισσότερους από 250 υπαλλήλους, έχει συνεργαστεί με πάνω από 150 τοπικούς επιχειρηματίες (ήχο-φώτα, προμήθειες, τεχνικούς, ξενοδοχεία, airbnb κ.ά.), ενώ έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 350 καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά σχήματα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε ότι: “Το 2ο Canteen Festival φιλοξενείται και πάλι στο δήμο μας, εδώ από όπου ξεκίνησε. Πρόκειται για μία διοργάνωση εκτόνωσης και ψυχαγωγίας, με γεύσεις για όλα τα γούστα, αλλά και παράλληλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Χαιρετίζουμε το φετινό Φεστιβάλ Καντίνας και καλούμε όλους του πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και της περιφέρειας της Μακεδονίας, από όλες τις ηλικίες, να επισκεφτούν το πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου και να χαρούν τις βραδιές στο Canteen Festival”.

Αντίστοιχα ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας, Thessaloniki brand, κ. Λευτέρης Καλλινικίδης επισημαίνοντας ότι το Φεστιβάλ Καντίνας ξεκίνησε δοκιμαστικά από τη Νέα Μπάφρα Σερρών και γρήγορα έγινε θεσμός ανέφερε πως: “Ξεκινήσαμε το 2017 από τη Νέα Μπάφρα, θέλοντας να δούμε τη δυναμική που θ’ αποκτήσει. Αυτή η δοκιμή είχε τεράστια επιτυχία και επιστρέψαμε πολύ πιο οργανωμένα και πολύ πιο συντονισμένα το 2022, όταν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων και Μενεμένης και πρόεδρος σήμερα της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου αγκάλιασε το φεστιβάλ, που στη συνέχεια γνώρισε τεράστια επιτυχία. Τότε ουσιαστικά άνοιξε ο δρόμος για να γίνει αυτό το πανελλαδικό ταξίδι, σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας”. Το ξεκίνημα του φεστιβάλ θυμάται και ο αντιδήμαρχος σήμερα του Δήμου Αμφιπόλεως, κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος: “Το καλοκαίρι του 2017, ο Λευτέρης Καλλινικίδης μάς πρότεινε κάποιες ιδέες στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Νέας Μπάφρας. Η ιδέα αυτή για το Φεστιβάλ Καντίνας, όπως το βαπτίσαμε εκείνη την Πρωτοχρονιά στη Νέα Μπάφρα μάς φάνηκε λίγο περίεργη. Όταν όμως ξεκινήσαμε να το στήνουμε αντιληφθήκαμε γρήγορα πόσο ωραία δουλειά μπορεί να γίνει”.

Αντίστοιχα η project manager του Φεστιβάλ Καντίνας, κα Ντέμη Αβραμίδη με δήλωση της επιβεβαιώνει τη τεράστια επιτυχία που σημειώνει η διοργάνωση σε κάθε πόλη που επισκέπτεται, τα τρία χρόνια ενεργής λειτουργείας της και προσθέτει: «Είναι ένα φεστιβάλ που έχει ως στόχο του πέρα από το να γνωρίσει ο κόσμος νέες γεύσεις -που δεν τις βρίσκει στην καθημερινότητά του-, να τονώσει και τις τοπικές αγορές. Το Φεστιβάλ Καντίνας συμπεριλαμβάνει τοπικές επιχειρήσεις και τοπικές γεύσεις, σε κάθε πόλη που επισκέπτεται, ενώ μέσω της κοινωνικής δράσης ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, έχουν στηριχθεί διάφοροι κοινωνικοί φορείς, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία στέγασης ενός μακροχρόνια άστεγου από τα έσοδα του φεστιβάλ».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα