Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔιασκέδασηΔ. Ωραιοκάστρου και «Εστία Φιλαδελφέων» παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση «Η φλόγα της...

Δ. Ωραιοκάστρου και «Εστία Φιλαδελφέων» παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση «Η φλόγα της μνήμης»

Με μουσικοχορευτική παράσταση – φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας συνεχίζεται το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφέων», με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που καθιερώθηκε να τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου την μουσικοχορευτική παράσταση «Η φλόγα της μνήμης».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024, στις 21.00, στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου (Οδ. Ελύτη 19, Ωραιόκαστρο), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η παράσταση περιλαμβάνει αφηγήσεις από τη ζωή, τις επαγγελματικές δραστηριότητες, τα γλέντια, τα ήθη και έθιμα των Ελλήνων στη Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας, μέχρι την καταστροφή και την προσφυγιά.

Με την παράσταση «Η φλόγα της μνήμης» επιχειρείται μία αναδρομή στη ζωή των Ελλήνων Μικρασιατών στις αλησμόνητες πατρίδες και το πέρασμά τους, με τον πιο σκληρό τρόπο, σε τούτη εδώ, τη μητέρα πατρίδα… Ακούγονται αποσπάσματα από αληθινές ιστορίες ανθρώπων που τα έζησαν ή τα άκουσαν από δικούς τους ανθρώπους, πλαισιωμένα με θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Μουσική επιμέλεια: Αρετή Καμηλάκη (βιολί), Κατερίνα Δούκα (τραγούδι), Βαλάντης Ουζουνίδης (λαούτο), Λευτέρης Παύλου (κρουστά).

Επιμέλεια βίντεο-προβολής: Πάνος Μπουντούρογλου.

Επιμέλεια κειμένων-σκηνοθεσία-χορογραφίες: Βάσω Μουρατίδου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα