Πριν από λίγο - Φωτιά ξέσπασε σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη
Πριν από λίγο - Φωτιά ξέσπασε σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη
December 16, 2018
Η πρεσβεία του Ισραήλ καταδικάζει την βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη
Η πρεσβεία του Ισραήλ καταδικάζει την βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη
December 16, 2018
Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα
Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα
December 16, 2018
Η αιχμηρή απάντηση της Κ.Νοτοπούλου στον Γ.Μπουτάρη που ...λυπήθηκε για την υποψηφιότητά της
Η αιχμηρή απάντηση της Κ.Νοτοπούλου στον Γ.Μπουτάρη που ...λυπήθηκε για την υποψηφιότητά της
December 16, 2018
To πρώτο Zero Waste Lab στην Ελλάδα είναι γεγονός, στη Θεσσαλονίκη!
To πρώτο Zero Waste Lab στην Ελλάδα είναι γεγονός, στη Θεσσαλονίκη!
December 16, 2018
Εξοικονομώ κατ’οίκον 2018

Εξοικονομώ κατ’οίκον 2018

Αν και λογικά οι περισσότεροι γνωρίζουν, λίγο ως πολύ το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’οίκον 2018, παρόλα αυτά θα αναφερθούμε στο «Εξοικονομω κατ οικον 2018» συνοπτικά και για εκείνους που δεν έχουν ενημερωθεί.

Το Εξοικονομώ κατ’οίκον 2018, είναι στην ουσία του μια προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας από την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων. Με άλλα λόγια, σκοπός του Εξοικονομω κατ’οικον 2018 είναι  να ενισχύσει τα ενεργειακά μη αποδοτικά κτήρια. Τα μέσα για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός είναι η ενθάρρυνση μέσω επιδοτήσεων των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, ώστε να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις στα σπίτια τους με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση τους.

Προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’οίκον 2018» είναι: 

 1. Το κτήριο να έχει χρήση πρώτης κατοικίας
 2. Να είναι νόμιμο και να μην είναι αυθαίρετο
 3. Να έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης στην πρώτη Ενεργειακή Επιθεώρηση (Ά ΠΕΑ) σε κατηγορία ίση ή χαμηλότερη της Δ’
 4. Οι αιτούντες να είναι φυσικά πρόσωπα με δικαίωμα κυριότητας πλήρους, ψιλής ή επικαρπίας στο ακίνητο
 5. Να πληρούν τα καθορισμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Τα εισοδηματικά κριτήρια κατηγοριοποιούνται σε 7 κατηγορίες. Γενικά, όσο πιο χαμηλό το εισόδημα τόσο πιο υψηλό το ποσοστό της επιδότησης για τις ενεργειακές παρεμβάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’οίκον 2018 δίνει προτεραιότητα στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα και κυρίως στην ένταξη οικογενειών με παιδιά, αφού δίνεται επιπλέον 5% επιδότηση για κάθε ανήλικο μέλος, μέχρι 2 παιδιά.

Όσοι ανήκουν στην έβδομη και τελευταία κατηγορία, παρόλο που δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβουν επιχορήγηση, θα επωφεληθούν μέσω της λήψης άτοκου δανείου ώστε να πραγματοποιήσουν τις ενεργειακές παρεμβάσεις.

Οι αιτήσεις για την ένταξη στο Εξοικονομώ κατ’οίκον 2018 γίνονταν ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του Υπουργείου. Στην αρχή η πλατφόρμα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, παρόλα αυτά, η υποβολή των αιτήσεων διεξάχθηκε ομαλά. Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα για την ολοκλήρωση των αιτήσεων είναι ακόμα ανοιχτή ώστε οι αιτούντες να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους.

Ποιο είναι το κέρδος της ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄οίκον 2018»;  

 1. Οι επιτυχόντες θα λάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του προϋπολογισμού της αίτησης, προκαταβολικά.
 2. Το πρόγραμμα καλύπτει το 100% του κόστους των αναγκαίων ενεργειακών επιθεωρήσεων
 3. Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄οίκον 2018» καλύπτει στο 100%, την αμοιβή του σύμβουλου έργου, για όσους επιθυμούν να έχουν
 4. Προσφέρει την δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας και εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου
 5. Την αναβάθμιση της αξίας της επένδυσης μας
 6. Την απόσβεση του κόστους της επένδυσης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων από την μείωση της ενεργειακής απώλειας.

Παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου:

 1. Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης
 2. Αντικατάσταση κουφωμάτων
 3. Αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης
 4. Αναβάθμιση του συστήματος της παροχής του ζεστού νερού χρήσης
 5. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο εξωτερικό κέλυφος
 6. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα, πιλοτή και στέγη

Τι παρέμβαση να διαλέξω για την επίτευξη της μέγιστης ενεργειακής απόδοσης;  

Γενικά, η μέγιστη απώλεια της ενέργειας ενός σπιτιού γίνεται λόγω της έλλειψης μόνωσης. Πιο συγκεκριμένα, με την μόνωση ταράτσας μπορούμε να πετύχουμε 25% λιγότερη απώλεια ενέργειας, με την μόνωση τοίχων περίπου 42% λιγότερη ενεργειακή απώλεια και από την αντικατάσταση κουφωμάτων θα επιτύχουμε 21% λιγότερη απώλεια ενέργειας.

Με την εφαρμογή κάποιου συστήματος μόνωσης ταράτσας και μόνωσης τοίχου θα εξασφαλίσετε σίγουρα το επιθυμητό αποτέλεσμα της εξοικονόμησης ενέργειας . Η εφαρμογή κάποιου συστήματος μόνωσης ταράτσας και μόνωσης τοίχου είναι πολύ εύκολη και απλή αφού τοποθετείται εξωτερικά στο κτήριο και προστατεύει το εξωτερικό του κτηρίου από τις καιρικές μεταβολές, την έκθεση στον ήλιο και τις βροχές. Σε σύγκριση με την εσωτερική μόνωση προσφέρει μεγαλύτερη στεγάνωση.

Η μόνωση ταράτσας και μόνωση τοίχου θα δώσει το αίσθημα ότι κάναμε εξωτερική ανακαίνιση στο κτήριο μας, ειδικά αν αυτό είναι παλιό και έχει ρωγμές και άλλα σημάδια.

Επιπρόσθετα, αυξάνει σημαντικά την λειτουργική ζωή του κτηρίου, αναβαθμίζοντας έτσι την επένδυση σας.

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄οίκον 2018» με την εταιρεία Fragoulakis 

Στην εταιρεία Fragoulakis θα βρείτε ολοκληρωμένες λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’οίκον 2018. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να βρείτε ολοκληρωμένες λύσεις για μόνωση ταράτσας και μόνωση τοίχου.

Μόνωση Ταράτσας 

Στην εταιρεία Fragoulakis, με την πολύχρονη πείρα στα συστήματα μόνωσης, παράγεται και κατασκευάζεται το κορυφαίο μονωτικό υλικό 3ης γενιάς Durosol. To Durosol είναι από τα πλέον κατάλληλα υλικά για τη μόνωση ταράτσας αλλά για κάθε είδους μόνωση που επιθυμούμε. Το Durosol, ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν παράγεται στο εργοστάσιο μας στον Ασπρόπυργο και διατίθεται με εγγύηση 10 ετών για κάθε εφαρμογή μόνωσης ταράτσας.  Με την εφαρμογή του μονωτικού υλικού Durosol μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υποστεί καμία αλλοίωση για πάνω από 100 χρόνια.

Ιδιότητες Durosol στις μονώσεις 

 • Υψηλή θερμομονωτική ικανότητα στη μόνωση ταράτσας
 • «αναπνέει» και έτσι δεν μαζεύεται υγρασία στην επιφάνεια
 • Οι θερμομονωτικές του ιδιότητες παραμένουν αναλλοίωτες ακόμα και μετά από 100 χρόνια
 • Έχει εγγύηση 100 ετών
 • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον
 • Δεν απορροφάει υγρασία

Στην εταιρεία Fragoulakis μπορείτε να βρείτε επιλογές μόνωσης ταράτσας ανάλογα με τις ανάγκες σας. Πιο συγκεκριμένα, έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα στο Durosol Light Roof και Durosol Light Roof Plus. Ας δούμε συνοπτικά τι είναι το καθένα.

Μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof Plus 

 • Πολύ ελαφριά επιλογή στην οποία το βάρος δεν ξεπερνάει τα 40κγ/τμ
 • Είναι το σύστημα μόνωσης ταράτσας με πλήρη βατότητα, με την καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης αφού με τα υλικά δεν ξεπερνάει τα 29€/τμ+φπα
 • Με την εφαρμογή αυτού του συστήματος μόνωσης ταράτσας έχετε και πλήρη στεγάνωση και θερμομόνωση
 • Αποτελεί λύση με πλήρη βατότητα
 • Είναι ιδανική λύση για κτήρια που είναι παλιά δεδομένου το πόσο ελαφρύ είναι σαν υλικό

Μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof

Το σύστημα μόνωσης ταράτσας Durosol Light Roof παρουσιάζει τα ίδια πλεονεκτήματα με το Durosol Light Roof Plus με γρανιτοπλακάκι με την μόνη διαφορά ότι έχει πιο περιορισμένη βατότητα. Έτσι, όποιος επιθυμεί πλήρη βατότητα στη ταράτσα συνίσταται η επιλογή στην οποία έχει ως τελική επίστρωση το γρανιτοπλακάκι.

Εξωτερική μόνωση τοίχου 

Μια άλλη πολύ καλή επιλογή με εξασφαλισμένο το αποτέλεσμα για την αίτηση στο Εξοικονομώ κατ’οίκον 2018 είναι η εφαρμογή κάποιου συστήματος μόνωσης τοίχου.

Η μόνωση τοίχου αποτελεί ιδανικό μέτρο αντιμετώπισης απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, εξοικονομείτε χρήματα δεδομένου ότι βοηθάει στην μείωση της ενεργειακής απώλειας. Έτσι, γλιτώνουμε πολλά χρήματα από την ψύξη-θέρμανση του σπιτιού μας. Επιπρόσθετα, με την εφαρμογή κάποιου συστήματος μόνωσης θα μας εξασφαλίσει ότι δεν θα έχουμε προβλήματα με τη μούχλα και την υγρασία. Αυτό, σημαίνει αυτόματα ότι με τη μόνωση τοίχου θα γλιτώσουμε πολλά χρήματα από την επισκευή και την επιδιόρθωση των ζημιών που προκαλούν στο σπίτι μας. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι με τη μόνωση τοίχου θα αποτρέψουμε τις βλαβερές συνέπειες που έχουν η μούχλα και η υγρασία στην υγεία μας.

Η σωστή μόνωση τοίχου θα μας εξασφαλίσει και την σωστή ηχομόνωση του χώρου μας και έτσι το σπίτι μας δεν θα επηρεάζεται από εξωτερικούς θορύβους. Έτσι με μια απλή μόνωση τοίχου θα επιτύχουμε την ηχομόνωση του σπιτιού μας και θα ησυχάσουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εξοικονομώ κατ’οίκον 2018, τη μόνωση ταράτσας, μόνωση τοίχου αλλά και ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με την αίτηση σας στο Εξοικονομώ κατ’οίκον 2018, μπορείτε να επισκεφτείτε το monosi-fragoulakis.gr

Ή καλέστε μας στο 210 574 74 74 ή μέσω mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.