''Το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας προχωρά με γοργούς ρυθμούς''-Συνάντηση Αυγενάκη-Αντωνίου

''Το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας προχωρά με γοργούς ρυθμούς''-Συνάντηση Αυγενάκη-Αντωνίου

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνατήθηκε με την επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη,

Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Συζήτησαν πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως ενημέρωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί.

Επίσης, η αναβάθμιση του Καυτανζόγλειου Σταδίου αποτελεί βασική προτεραιότητα. Παρά τις όποιες καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών, το τελευτίο διάστημα έχουν γίνει βήματα προόδου για τη βελτίωση και τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στη Μαρία Αντωνίου και τον Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκε και το άθλημα της Ιππασίας και το ενδιαφέρον που υπάρχει από Ομίλους, συλλόγους αλλά και ιδιώτες επενδυτές να αναπτυχθεί περαιτέρω. Άλλωστε, η αθλητική, θεραπευτική και ελεύθερη ιππασία αλλά και ο τομέας του ιππο-τουρισμού κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Η κουβέντα με τον υφυπουργό επεκτάθηκε και σε αθλητικές δραστηριότητες και διοργανώσεις, που λαμβάνουν χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η κ. Αντωνίου έθεσε το θέμα του Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς και πιο συγκεκριμένα της δημιουργίας ενός σύγχρονου κέντρου, με την κατάλληλη διαμόρφωση χώρων και υποδομών, αντάξιου των ομίλων της περιοχής και των διακρίσεων που έχουν επιφέρει, πρωτοβουλία που αγκάλιασε ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η βελτίωση των εγκαταστάσεων του Ναυταθλητικού Κέντρου θα πρέπει  να γίνει στα πρότυπα διεθνών κέντρων και να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις.

Μετά τη συνάντηση, δόθηκε ραντεβού στο 8ο Rally Greece Offroad, που θα διεξαχθεί στη Δυτική Μακεδονία, το διάστημα 12-15 Νοεμβρίου 2020, με έδρα το Άργος Ορεστικό.

 

Μάλιστα, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποδέχθηκε το αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής, ώστε να αξιολογηθεί ο επερχόμενος αγώνας ως «Υποψήφιος για το 2021 FIA European Baja Cup». Η εξέλιξη αυτή πολύ πιθανό να σηματοδοτήσει το 2021 ως τη χρονιά, που η Ελλάδα θα επιστρέψει με αγώνα σε επίσημο ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.