Άρης: “Η πρώτη λέξη που έμαθα εδώ ήταν το Κύπελλο” είπε ο Ένινγκ (video)

Άρης: “Η πρώτη λέξη που έμαθα εδώ ήταν το Κύπελλο” είπε ο Ένινγκ (video)

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε και επίσημα τη συμφωνία της με τον Μίκαελ Ένινγκ για την ανανέωση της συνεργασίας τους και ο Γερμανός τεχνικός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Ο Ένινγκ τόνισε ότι η πρώτη λέξη που έμαθε στην Ελλάδα ήταν το “Κύπελλο“, δείχνοντας τη μεγάλη επιθυμία που έχει ο Άρης να διεκδικήσει το τρόπαιο στη δεύτερη ελληνική διοργάνωση, ενώ σχολίασε και τα πλάνα για την επόμενη σεζόν, επισημαίνοντας ότι το ban της FIFA θα καθορίσει τα πάντα.
Οι δηλώσεις του Ένινγκ

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ από την πρώτη στιγμή που ήρθα, βέβαια ήρθα χωρίς να κάνω προετοιμασία εγώ στην ομάδα, μπήκαμε αμέσως στο 100%, φέραμε άμεσα αποτελέσματα, κάναμε μια καλή χρονιά. Τώρα βεβαίως έχουμε την προοπτική του μέλλοντος μπροστά μας αλλά υπάρχουνε αρκετά ερωτηματικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν ξέρουμε πως θα πάνε τα πράγματα, πρέπει να προσαρμοστούμε και να είμαστε αισιόδοξοι».

Για την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη: «Έχουμε πετύχει τον πρώτο μας στόχο, που είναι ένα εισιτήριο για την Ευρώπη τη νέα σεζόν. Τώρα υπάρχει το Κύπελλο. Από την πρώτη στιγμή που είμαι εδώ, όλοι μιλάνε για το Κύπελλο. Είναι η πρώτη λέξη που έμαθα στην ομάδα. Είναι ο μεγάλος μας στόχος και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Μακάρι για την οικογένεια του Άρη, να πάμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Για τα πλέι οφ: «Τώρα στα πλέι οφ θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που αφήσαμε το πρωτάθλημα. Σε όλο τον κόσμο, όπως και στην πατρίδα μου την Γερμανία αλλά και εδώ, υπάρχει η αμφιβολία για το πως θα εμφανιστούν οι ομάδες και το πόσο θα τους έχει επηρεάσει η πανδημία. Σε κάθε περίπτωση είμαστε οι έξι καλύτερες ομάδες. Είναι μια πρόκληση και θέλουμε να ανταπεξέλθουμε».

Για τη νέα σεζόν: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω. Υπάρχει εμπιστοσύνη από εμένα προς τον Άρη αλλά και από τον Άρη προς το πρόσωπο μου. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε από τώρα για τους στόχους της επόμενης σεζόν. Δεν είναι ρεαλιστικό. Δεν ξέρουμε πόσο θα επηρεάσει εμάς και το ποδόσφαιρο αυτή η πανδημία. Έπειτα, εμείς έχουμε το πρόβλημα με το ban της FIFA. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα πρέπει να κάνουμε μια εντελώς νέα ομάδα, αν θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ομάδα ή αν θα είναι μια ανάμεικτη κατάσταση. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να κάνουμε το καλύτερο για τον Άρη».