Σκέψεις για «ψαλίδι» 30% στη Super League

Σκέψεις για «ψαλίδι» 30% στη Super League

Τη μείωση των συμβολαίων σε ποσοστό 30% για διάστημα τριών μηνών

, φέρονται έτοιμες να αποφασίσουν οι ομάδες της Super League.

Όπως έχει ανακοινωθεί, την Πέμπτη (2/4) θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων, στην οποία θα αποφασιστεί η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκτός από το θέμα της επανέναρξης των υποχρεώσεων, για την οποία κανείς φυσικά δεν μπορεί να κάνει ασφαλή εκτίμηση λόγω κορωνοϊού, πρόκειται να συζητηθεί και το τι μέλει γενέσθαι στο οικονομικό κομμάτι, με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο των περικοπών.

Πάνω σε αυτό το θέμα έχουν γίνει πολλές διαβουλεύσεις κι έχουν κατατεθεί αρκετές προτάσεις δια περιφοράς τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της SportDay, η πρόταση που φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην παρούσα φάση είναι να υπάρξει «ψαλίδι» κατά 30% σε όλα τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο που θεωρείται δεδομένο ότι θα διαρκέσει η αναστολή της αγωνιστικής δράσης.

Στη Λίγκα βέβαια αντιλαμβάνονται πως δεν θα είναι εύκολο να περάσει ένα τέτοιο μέτρο, καθώς θα ακολουθήσουν αντιδράσεις από τους παίκτες και θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τον ΠΣΑΠ. Εκτιμούν ωστόσο πως είναι μία απόφαση που πρέπει να παρθεί κεντρικά και να αποφασιστεί συνολικά από όλους το ποσοστό των περικοπών κι όχι από μόνη της η κάθε ΠΑΕ.