Ο βελτιωμένος «Φέτφα», ο σταθερός Ρόουζ και ο πεσμένος Τόνσο

Ο βελτιωμένος «Φέτφα», ο σταθερός Ρόουζ και ο πεσμένος Τόνσο

Όπως ακριβώς δήλωσε ο Άγγελος Χαριστέας

στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή την επέτειο 106 χρόνων από την ίδρυση του Άρη, η ποδοσφαιρική ομάδα κατάφερε τα δύο τελευταία χρόνια να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μετά την πολυετή απουσία της από τα μεγάλα σαλόνια.

Για να γίνει, όμως, αυτό, χρειάστηκε η πλειονότητα των παικτών να διατηρήσει ψηλά τα στάνταρ απόδοσης. Ειδικότερα τη φετινή σεζόν, με τις επιπλέον υποχρεώσεις στα προκριματικά του Europa League αλλά και με την προοπτική συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σημείο-κλειδί οι μεταγραφές - μεταξύ άλλων - των Λίντσεϊ Ρόουζ, Μιχάλι Κόρχουτ και Γιάννη Φετφατζίδη που έφτασαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Ιανουάριο του 2019. Σημαντικές, επίσης, κινήσεις οι αποδεσμεύσεις παικτών που φάνηκε πως δεν είχαν μέλλον στο φετινό σχεδιασμό του Άρη, όπως οι Μιντζέν Μπάσα και Χαμζά Γιουνές.

Η αντιπαραβολή των επιδόσεων ποδοσφαιριστών που ήταν και την περυσινή και τη φετινή σεζόν - τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου - στους «κίτρινους», καταδεικνύει τη σταθερότητα των Χουλιάν Κουέστα, Ρόουζ και Χαβιέ Ματίγια, τη βελτίωση των Φετφατζίδη, Φραν Βέλεθ και Ντάνιελ Λάρσον, αλλά και την πτώση των Νίκο Μαρτίνες, Μάρτιν Τόνσο.