Συνεχίζεται η δίκη για τα στημένα με την κατάθεση του Αλέξη Κούγια

Συνεχίζεται η δίκη για τα στημένα με την κατάθεση του Αλέξη Κούγια

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται 28 άνθρωποι του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.


Με την έβδομη ημέρα των καταθέσεων των μαρτύρων συνεχίζεται την Πέμπτη (27/2), στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τα στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την περασμένη εβδομάδα η κατάθεση του Αλέξη Κούγια, διεκόπη λόγω ωραρίου και ως εκ τούτου ο δικηγόρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ θα συνεχίσει απαντώντας στις ερωτήσεις του Εισαγγελέα έδρας Χαράλαμπου Λακαφώση και των δικηγόρων των 28 κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Στην κατάθεση του στις 19 Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Κούγιας είχε καταθέσει, μεταξύ άλλων, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης το 2012 είχε γίνει στόχος του Αλαφούζου, ότι το σκάνδαλο koriopolis «είναι γέννημα του Νίκου Πατέρα» και είχε χαρακτηρίσει τον Πέτρο Κωνσταντινέα «κλόουν». Σημειωτέον ότι η έναρξη της δίκης ορίστηκε για τις 11.00, με δύο ώρες καθυστέρηση, λόγω αποχής που έχουν κηρύξει οι γραμματείς των Εφετείων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για φόρτο εργασίας.


Εχουν προηγηθεί οι καταθέσεις των Σοφοκλή Πιλάβιου, Χρήστου Σάββα, Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Αλαφούζου, Τάκη Φύσσα, Κύρου Βασάρα, Βασίλη Γκαγκάτση και Πέτρου Κωνσταντινέα, ενώ για τον Μάρτιο το δικαστήριο έχει προγραμματίσει πέντε συνεδριάσεις.

Πηγή: Εφημερίδα Το Έθνος