Κατέθεσαν Κωνσταντινέας και Κούγιας στη δίκη για τους «στημένους» αγώνες

Κατέθεσαν Κωνσταντινέας και Κούγιας στη δίκη για τους «στημένους» αγώνες

Με την κατάθεση των Πέτρου Κωνσταντινέα και Αλέξη Κούγια συνεχίστηκε σήμερα (19/02) η δίκη των «28» για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας, είχε ξεκινήσει την κατάθεσή του την περασμένη Πέμπτη, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει και γι΄ αυτό κατέθεσε και σήμερα Τετάρτη, όπως και ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας, Αλέξης Κούγιας.

Αρχικά, ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, αναφέρθηκε σε απειλητικά μηνύματα που του στάλθηκαν, αλλά και σε εκείνα προς τον Πέτρο Κωνσταντινέα, τονίζοντας με έμφαση: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή στα τόσα χρόνια που ασκώ το επάγγελμα. Κανείς δεν αποδοκίμασε από ΕΠΟ ή κάποια άλλη αρχή του ποδοσφαίρου. Θα πω, όμως αυτό: αν πιστεύει κάποιος ότι αυτό το δικαστήριο μπορεί να απειληθεί, είναι βαθιά νυχτωμένος».

Στη συνέχεια, ο Πέτρος Κωνσταντινέας απάντησε στις ερωτήσεις των δικηγόρων περί πιέσεων που φέρεται να δέχτηκε προκειμένου να νικήσει ο Ολυμπιακός στη Ξάνθη. Είπε μεταξύ άλλων: «Ο Σταθόπουλος ήταν καταρρακωμένος και πιεσμένος, όταν με κάλεσε να παραιτηθώ, μετά τον αγώνα. Ο ίδιος εκείνη την εποχή, είπε ότι ήταν καλύτερα τα πράγματα, μετά το παιχνίδι όμως, ήταν διαφορετικός. Ο κ. Σταθόπουλος πιεζόταν, ήθελε να με πιέσει εμένα για να νικήσει συγκεκριμένη ομάδα. Για ποιον μου το έλεγε για την Ξάνθη;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η κατάθεση του Αλέξη Κούγια, με την πρόεδρο του δικαστηρίου, Αριστέα Τσαμαδιά, να διακόπτει έξαλλη την ακρόαση με αφορμή τη συνομιλία που είχε ο πρόεδρος της ΑΕΛ με κατηγορούμενους για ένα διαιτητή από την Κόρινθο. Ανέφερε μάλιστα: «Τα έχω δει όλα. Οι συνήγοροι να προσπαθούν να πείσουν τους μάρτυρες και ο μάρτυρας τους κατηγορούμενους».

Πηγή: naftemporiki.gr