Μιχάι: Θέλει προσοχή γιατί η Λάρισα είναι επικίνδυνη ομάδα

Μιχάι: Θέλει προσοχή γιατί η Λάρισα είναι επικίνδυνη ομάδα

Ο Ενέα Μιχάι μίλησε στην κάμερα

του PAOK TV για την εμπειρία του με την εθνική Αλβανίας, για το κίνητρο του στις προπονήσεις αλλά και για τον αγώνα της Κυριακής με την Λάρισα.

Αναλυτικά ο Αλβανός αμυντικός του Δικεφάλου είπε :

Μιλώντας για την εμπειρία του στην εθνική Ανδρών της Αλβανίας στα προκριματικά του EURΟ, ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ είπε : “Η αλήθεια είναι ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση αλλά σίγουρα μέσα από τέτοια παιχνίδια αποκτάς εμπειρίες, βλέπεις παίκτες από πολύ υψηλό επίπεδο και πάντα προσπαθώ είτε παίζω, είτε όχι προσπαθώ να αντιγράφω πράγματα από αυτούς. Από εκεί και πέρα, πρέπει να πούμε ότι ήμασταν σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, αλλά με το νέο γήπεδο (σ.σ στα Τίρανα) πιστεύω ότι στο μέλλον θα τα πάμε καλύτερα και θα μπορέσαμε να κυνηγήσουμε επιτυχίες”.

Για το πρώτο κομμάτι της σεζόν και την σειρά των δύσκολων αγώνων που έρχονται επεσήμανε : “Δεν έχω καταφέρει να αγωνιστεί σε κάποιο επίσημο παιχνίδι μέχρι στιγμής, αλλά σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ μπορείς καθημερινά να κερδίζεις πολλά πράγματα αφού διαθέτει παίκτες με εμπειρία και πάνω από όλα στην ομάδα υπάρχει μια πίεση που σε κάνει πάντα καλύτερο. Αυτή η πίεση για το αποτέλεσμα, η πίεση για να πάρουμε το πρωτάθλημα και αυτό νομίζω μόνο καλό μπορεί να κάνει σε παίκτες νεαρής ηλικίας”.

Για το πόσο δοτικοί είναι οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι παίκτες και ποιες είναι οι συμβουλές που του έχουν δώσει : “Σίγουρα με τους παίκτες που αγωνίζομαι στην ίδια θέση όπως ο Βαρέλα, ο Κρέσπο και ο Ίνγκι συζητάμε και ειδικά αυτοί έχουν να μου πουν πολλά για το παιχνίδι και τρόπους που μπορούμε να βελτιώσουμε πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και θέλω να κερδίσω από αυτούς τους παίκτες. Περιμένω όταν έρθει η ευκαιρία μου, να δείξω την βελτίωση μου από την πρώτη μέρα έως τώρα”.

Για το αν έχει περάσει η φιλοσοφία του Φερέιρα ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα από τις προπονήσεις και με τους παίκτες που δεν αγωνίζονται στους αγώνες : “Ξεκάθαρα ότι δεν αγωνίζεσαι είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να βρίσκεις το κίνητρο στην προπόνηση. Το έχω καταφέρει εγώ αυτό. Αυτό είναι το κίνητρο μου. Προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά και έχω βάλει συγκεκριμένους στόχους. Για να βοηθήσεις τους παίκτες που παίζουν, πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός στις προπονήσεις, αυτός είναι ακόμα ένας στόχος που έχω και εγώ και όλοι στην ομάδα. Σε κάθε διπλό όλοι θέλουν να κερδίζουν και αυτό είναι ξεκάθαρο ότι αυτό βοηθάει την ομάδα”.

Για τον αγώνα με την Λάρισα : “Πρέπει να μπούμε από την αρχή πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αν γίνεται να καθαρίσουμε την νίκη από το πρώτο μέρος. Πρέπει να έχουμε γρήγορη κυκλοφορία, ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε και να διαχειριστούμε στην συνέχεια με ηρεμία τον αγώνα. Θέλει προσοχή γιατί η Λάρισα είναι επικίνδυνη ομάδα στις στατικές φάσεις και έχει κάποιους παίκτες με ποιότητα. Εμείς είμαστε ο ΠΑΟΚ και πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι”.