Ο Πιτίνο στην Εθνική Ελλάδας από τον Μάιο

Ο Πιτίνο στην Εθνική Ελλάδας από τον Μάιο

Τα χέρια με τον Ρικ Πιτίνο προκειμένου να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας

μπάσκετ έδωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Παρασκευής και η οποία διήρκησε 45 λεπτά.

Τη συμφωνία είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΕΟΚ διευκρινίζοντας ότι ο Αμερικανός προπονητής θα αναλάβει την εθνική Ελλάδας από τον Μάιο.

 

«Κινηθήκαμε αθόρυβα και διασφαλίσαμε έναν τέτοιου επιπέδου προπονητή» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Στην ερώτηση πότε θα αναλάβει ο Ρικ Πιτίνο ο πρόεδρος της ΕΟΚ είπε ότι «από τον Μάιο γιατί έχει υποχρέωσεις στην Αμερική και πρέπει να επιστρέψει εκεί».

 

Εξήγησε, δε, ότι ο Πιτίνο έρχεται στην Ελλάδα για την εθνική ομάδα και όχι για τον Παναθηναϊκό γιατί «δεν έχει χρόνο για τον Παναθηναϊκό».

Ο 66χρονος Πιτίνο θα αναλάβει να καθοδηγήσει την Εθνική στο Προολυμπιακό Τουρνουά (23-28 Ιουνίου) και αν καταφέρει να προκριθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

Στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, που αρχίζουν τον Φεβρουάριο, δεν θα είναι στον πάγκο ο Hall of Famer αλλά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

«Έχουμε Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αποδεχθώ αυτή την θέση. Θα μελετήσουμε. Είμαι προπονητής της Εθνικής, αλλά όχι από το Φεβρουάριο, από το Προολυμπιακό Τουρνουά», αρκέστηκε να δηλώσει ο Πιτίνο αποχωρώντας από τα γραφεία της ΕΟΚ μαζί με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

πηγή protothema.gr