Βαριά «καμπάνα» για οπαδούς της Γιουβέντους - Δέκα χρόνια εκτός γηπέδων

Βαριά «καμπάνα» για οπαδούς της Γιουβέντους - Δέκα χρόνια εκτός γηπέδων

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 38 οπαδούς από τουλάχιστον δύο μεγάλους συνδέσμους του ιταλικού συλλόγου αφορούν συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιασμούς και βία. Σύμφωνα με την Gazzetta Dello Sport, η εισαγγελία του Τορίνο έχει εισηγηθεί δεκαετή απαγόρευση στα γήπεδα, ποινή-ρεκόρ για το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την καταγγελία της ίδιας της διοίκησης της Γιουβέντους για σωρεία αδικημάτων από μερίδα οπαδών της. Η έρευνα που ακολούθησε οδήγησε την αστυνομία στη σύλληψη 12 μελών από διαφορετικά club οπαδών του συλλόγου.

Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία της Γιουβέντους, η ομάδα δέχτηκε εκβιασμό από τους εν λόγω συνδέσμους, καθώς προσπάθησε να αλλάξει την πολιτική διαχείρισης των εισιτηρίων και να μειώσει τα προνόμιά τους. Οι σύνδεσμοι, που κατηγορούνται για εκβιασμό, ξέπλυμα χρήματος, βία και διακίνηση ναρκωτικών, είδαν να χάνεται η διαχείριση των εισιτηρίων και φαίνεται πως εκβίασαν το club ότι θα είχαν ανάρμοστη συμπεριφορά, ώστε να υπάρξει τιμωρία και να κλείσει η θύρα των οργανωμένων.


Πηγή: iefimerida.gr