Κόμπι Μπράιαντ: «Η Ελλάδα να χτίσει γύρω από τον Αντετοκούνμπο»

Κόμπι Μπράιαντ: «Η Ελλάδα να χτίσει γύρω από τον Αντετοκούνμπο»

Στο περιθώριο των δύο ημιτελικών του Μουντομπάσκετ στην Κίνα,

ο 41χρονος Αμερικανός θρύλος των 5 πρωταθλημάτων ΝΒΑ με τους Λος Αντζελες Λέικερς και των δύο χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε και για το ελληνικό μπάσκετ.

 

Ο Μπράιαντ για τον Αντετοκούνμπο

Αναλυτικά δήλωσε ο Κόμπι Μπράιαντ:

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Η πραγματική κληρονομιά είναι να κάνεις τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ. Να τα εμπνεύσεις! Μπορείς να εμπνεύσεις μία χώρα να αγαπήσει το παιχνίδι, όσο ο ίδιος το αγαπάει; Αυτό είναι το πραγματικό τεστ για τον Γιάννη. Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης που το κάνει αυτό και μια και μιλήσαμε για Ολυμπιακούς αγώνες, το 2008 στο Πεκίνο (όπως καλή ώρα τώρα που έγιναν οι δηλώσεις) είχαμε σημαδέψει το παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα (σ.σ. λογικό αφού δύο χρόνια νωρίτερα είχε νικήσει τις ΗΠΑ η ελληνική ομάδα στην Ιαπωνία, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου)» .

Ο Κόμπι ωστόσο μας απέδειξε πως γνωρίζει καλά το ελληνικό μπάσκετ και παίκτες όπως ο Βασίλης Σπανούλης που ακόμα συνεχίζει, αλλά κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Αθλητές που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν με τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες όπως και στο ΝΒΑ τον Σπανούλη όταν έπαιξε στους Ρόκετς.

Για τους Σπανούλη και Διαμαντίδη: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα με παίκτες όπως ο Σπανούλης κι ο Διαμαντίδης κι ο τρόπος που χειρίστηκαν τα πράγματα τα προηγούμενα χρόνια, μας έκανε να τους προσέξουμε πολύ το 2008. Διαθέτει μπασκετική παράδοση κι ιστορία και το θέμα είναι πια πως θα συνεχίσει αυτή την ιστορία μελλοντικά. Τώρα έχουν στη διάθεση τους έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι λοιπόν ζήτημα το πως θα χτίσουν γύρω από αυτόν και να προχωρήσουν».