Ιταλία και Κροατία πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής

Ιταλία και Κροατία πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής

Η εθνική ομάδα έφερε στα μέτρα της την κούρσα της διεκδίκησης της 2ης θέσης, που οδηγεί στα μπαράζ της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και πλέον, της αρκεί η νίκη στον αποψινό αγώνα με το αδύναμο Γιβραλτάρ στο Καραϊσκάκη (21.45) για να τερματίσει πίσω από το Βέλγιο στον 8ο προκριματικό όμιλο.

Η Ελλάδα λοιπόν θα βρίσκεται στις 8 καλύτερες δεύτερες. Η κλήρωση θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου στις 15:00 στα κεντρικά γραφεία της FIFA στην Ζυρίχη της Ελβετίας. Εκεί θα βρίσκονται άλλες επτά ομοσπονδίες. Η Ιταλία, η Κροατία, η Δανία, η Β. Ιρλανδία, η Ιρλανδία και μένει να μάθουμε ποια από τις Πορτογαλία-Ελβετία θα μπουν στις ισχυρές και εάν δεν θα υπάρξει έκπληξη με την Σουηδία (στον όμιλό της Γαλλία).

Οι οκτώ ομάδες δεν θα μπουν όλες στην ίδια κληρωτίδα και θα βγουν τέσσερα ζευγάρια. Οι οκτώ ομοσπονδίες θα χωριστούν σε ισχυρούς κι ανίσχυρους με βάση την βαθμολογία τους στο FIFA ranking. Η Ελλάδα θα είναι δεδομένα στους ανίσχυρους (πάντα με τον αστερίσκο ότι θα πρέπει να νικήσουμε το Γιβραλτάρ). Η χαμηλότερη θέση από όλες τις ομάδες που βρίσκονται τώρα στις καλύτερες δεύτερες αλλά κι από αυτές που έχουν ελπίδες να μπουν τελικά στην οκτάδα.

To ranking θ' ανανεωθεί στις 16 Οκτωβρίου με βάση τ' αποτελέσματα που είχαν οι ομάδες στα δύο τελευταία παιχνίδια τους. 

 δεύτεροι οι Γάλλοι, τότε οι "μπλε" θα είναι ισχυροί και οι Δανοί αδύναμοι.

Ακολουθεί η κατάταξη των δεύτερων, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τα ματς της Δευτέρας κι ενώ απομένει η ολοκλήρωση τριών ομίλων:

Η κατάταξη των δεύτερων

1. Πορτογαλία 18 (22-4) - 7 αγώνες

2. Ιταλία 17 (12-8) - 8 αγώνες

3. Δανία 14 (13-6) - 8 αγώνες

4. Κροατία 14 (8-4) - 8 αγώνες

5. Σουηδία 13 (17-7) - 7 αγώνες

6. Βόρειος Ιρλανδία 13 (10-6) - 8 αγώνες

7. Ελλάδα 13 (9-5) - 8 αγώνες

8. Ιρλανδία 13 (7-5) - 8 αγώνες

9. Σλοβακία 12 (11-6) - 8 αγώνες

* Αφαιρούνται οι βαθμοί και τα γκολ από τους αγώνες με τον τελευταίο κάθε ομίλου

** Ο 9ος της κατάταξης δεν συνεχίζει, ενώ ενόψει της κλήρωσης (17/10), οι οκτώ ομάδες χωρίζονται σε ισχυρούς και αδύναμους, με βάση την κατάταξη της FIFA, που θα ανακοινωθεί στις 16 Οκτωβρίου.

Πηγή: gazzeta.gr/sport24

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.