Οι 13 Έλληνες που θα αγωνιστούν με άλλα χρωματα στο Ρίο

Οι 13 Έλληνες που θα αγωνιστούν με άλλα χρωματα στο Ρίο

Εκτός από την Ελληνική αποστολή, στους Ολυμπιακούς του Ρίο, θα βρούμε 13 Ελληνόπουλα που αγωνίζονται με άλλη σημαία. Αυτό σημαίνει πως πέρα των 96 αθλητών της αποστολής που θα πατήσουν στους Ολυμπιακούς, θα παρακολουθήσουμε ακόμα 13 Έλληνες, με τα χρώματα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, Αυστρίας, Μεγάλης Βρετανίας αλλά και της Κύπρου. 

 

Δημήτρης  Χονδροκούκης: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος με την Ελλάδα σε κλειστό στίβο το 2012, μετά από την περιπέτεια που είχε, όταν βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών λίγο πριν τους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Κύπρου. 

Αντώνης Μαρτασιάδης: Ακόμα ένας Έλληνας με τα χρώματα της Κύπρου. Αθλητής της Άρσης Βαρών. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και μέχρι πέρσι αγωνιζόταν με τα ελληνικά χρώματα στη κατηγορία 85 κιλών, άλλαξε σημαία όταν πήρε Κυπριακή  υπηκοότητα λόγω του αρραβώνα του με Κύπρια. 

φωτογραφία: nbcolympics.com

Ελενα Μαρούλις: Ένα από τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας πάλης. Αγωνίζεται στην κατηγορία 53 κιλών με τη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ έχει πρωτιές σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Θανάσης Κοκκινάκης: Αγωνίζεται στο τένις. Γεννήθηκε στην Αυστραλία και αγωνίζεται με τα χρώματα της χώρας. Έλληνας ομογενής, φυσικά, μιλάει ελληνικά. 

Λία Γιαννίτσας: Η ελληνική νότα στη ομάδα πόλο της Αυστραλίας. Ξεκίνησε το άθλημα στο Σίδνεϊ σε ηλικία 14 χρονών και αποτελεί σήμερα μία από τις καλύτερες παίκτριες της εθνικής ομάδας.

φωτογραφία: kleinezeitung.at

Αννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή: Οι αδελφες που αγωνίζονται στη συγχρονισμένη κολύμβηση με την ομάδα της Αυστρίας. Στους Ολυμπιακούς παίρνουν μέρος ως ντουέτο, ενώ πέρσι κατέκτησαν μετάλλιο στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού.

φωτογραφία: wikipedia

Σιδέρης Τασιάδης: Αθλητής του κανόε καγιάκ. Γεννήθηκε στη Θράκη και ζει με την οικογένεια του στη Γερμανία.  Έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2012, ενώ κατέχει τέσσερα μετάλλια στο ομαδικό παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

Αφροδίτη Κυρανάκου: Διακρίνεται στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας.  Ζει στην Ολλανδία και μετέχει στους Ολυμπιακούς στα σκάφη 470.  

Ζοζεφ Πολοσιφάκις: Αγωνίζεται στην Ξιφασκία με τα χρώματα του Καναδά. Γεννήθηκε το 1990 στο Μόντρεαλ.  

φωτογραφία: olympic.ca

Ντόνα Βακάλις: Αθλήτρια του Μοντέρνου Πένταθλου. Εχει γεννηθεί στο Τορόντο, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τα χρώματα της Ελλάδας ενώ και αυτή, αγωνίζεται πλέον κάτω από τη σημαία του Καναδά.  

Αλεξάντρερ Μασιάλας: θα τον δούμε στην ξιφασκία. Γεννήθηκε στο Σαν Φραντσίσκο. Το 2012 αναδείχθηκε 4ος ολυμπιονίκης στο ομαδικό και το 2015 ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής. 

Κώστας Λουλούδης: Κωπηλάτης με τα χρώματα της Βρετανίας. Μετέχει στη τετράκωπο και το 2012 στο Λονδίνο είχε αναδειχθεί χάλκινος ολυμπιονίκης στην οκτάκωπο. 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.