ΠΑΟΚ: Στο εδώλιο ο Ηλίας Βιολίδης, ασυλία για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη

Στο εδώλιο θα καθίσει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλίας Βιολίδης έπειτα από έρευνα στα οικονομικά στοιχεία του Δικεφάλου κατά τη διάρκεια της θητείας του Θοδωρή Ζαγοράκη. Ωστόσο για τον νυν ευρωβουλευτή της ΝΔ αναστέλλεται η διαδικασία «έως ότου χορηγηθεί άδεια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

 

Σε βάρος και των δύο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση και απιστία έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση απολογήθηκαν τον Ιανουάριο 2014 και αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικό όρο την καταβολή 5000 ευρώ ως εγγύηση.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ , η ΠΑΕμεταβίβαζε τις επιταγές του Ηλία Βιολίδη σε πιστωτές της και στη συνέχεια επέστρεφε τα χρήματα αυτά σε τραπεζικό λογαριασμό του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ ο οποίος φέρεται έλαβε ως επιστροφή το συνολικό ποσό περίπου 753.000 ευρώ χωρίς όμως να εξοφληθούν οι πιστωτές της ΠΑΕ. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης λόγω της θέσης ήταν σε γνώση αυτής της κατάστασης ενώ σύμφωνα με το πόρισμα του καταλογίζεται χρηματικό ποσό περίπου 320.000 ευρώ το οποίο όφειλε να επιστρέψει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά με με απόφαση του ΔΣ, του δόθηκε αναδρομική αμοιβή 6.400 ευρώ μηνιαίως για όλο το διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος, ώστε να απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής και να εξοφλήσει το παραπάνω ποσό.