Πρόστιμο 32 εκατομ. δολάρια για φοροδιαφυγή στον Μέσι

Το 2014 δεν πρέπει να είναι η καλύτερη χρονιά για τον Λαιονέλ Μέσι, καθώς μετά την παταγώδη αποτυχία με την Μπαρτσελόνα και προσφάτως στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με την εθνική της χώρας του, τώρα αντιμετωπίζει την ισπανική δικαιοσύνη.

 

Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και η αναγνωρισιμότητά του δεν λειτουργεί ως μοχλός πίεσης στους δικαστές, αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον ίδιο και τον πατέρα του, αν δεν εκπέσουν, τότε μπορούν να στείλουν τον σούπερ σταρ της Μπάρτσα στη φυλακή για έξι χρόνια και επιπροσθέτως να του επιβληθεί πρόστιμο που θα φτάνει έως και τα 32 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του πλανήτη και ο πατέρας του Χόρχε κατηγορούνται από τις αρμόδιες οικονομικές και δικαστικές αρχές της Βαρκελώνης για φοροδιαφυγή ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος της Βαρκελώνης Ρακέλ Αμάδο, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση και κατέθεσε επίσημη καταγγελία κατά του Μέσι, ο ίδιος και ο πατέρας του Χόρχε Χοράσιο, ο οποίος διαχειρίζεται την εμπορική εικόνα του υιού του και το brand name του, κατέθεταν επί σειρά ετών, από το 2007 έως τουλάχιστον το 2009, ψευδείς ή... μη πλήρεις φορολογικές δηλώσεις, αποκρύπτοντας έσοδα εκατομμυρίων ευρώ που κατηύθυναν σε offshore εταιρείες.

zougla.gr