Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικά«Yπόκλιση» Μπότο σε Λουτσέσκου- Τι είπε για Ιβάν Σαββίδη

«Yπόκλιση» Μπότο σε Λουτσέσκου- Τι είπε για Ιβάν Σαββίδη

Ο Ζοσέ Μπότο παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε ΜΜΕ της πατρίδας του, Πορτογαλίας και μεταξύ άλλων «υποκλίθηκε» στον Ράζβαν Λουτσέσκου, ενώ μίλησε και για τις πρώτες του επαφές με τον Ιβάν Σαββίδη, αναλύοντας παράλληλα το πλάνο και τις ιδέες του.

Για τις επαφές με τον Ιβάν Σαββίδη:

«Είναι εύκολο να συνεργάζεσαι με τον Ιβάν Σαββίδη. Μου παρουσίασε τις ιδέες του για το μέλλον του συλλόγου. Το κλαμπ έχει όλες τις προοπτικές για να βγει νικητής. Ιστορικά δεν έχει κερδίσει πολλούς του τίτλους, αλλά η ιδέα, περισσότερο από το να κερδίσουμε κάποιους τίτλους, είναι να δημιουργήσουμε μια σταθερή βάση επιτυχιών. Αυτή είναι η ιδέα που προσπάθησα να κάνω πράξη, δημιουργώντας μια νεανική ομάδα και κρατώντας της για τέσσερα ή πέντε χρόνια, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στις ακαδημίες, όπου υπάρχει πολύ ταλέντο. Ο σύλλογος επίσης έχει μια τρομερή βάση φιλάθλων που δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού, και έχω δουλέψει και στη Μπενφίκα!

Το πάθος που έχει αυτή η πόλη για την ομάδα είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί. Αυτό μας βοηθάει πολλές φορές αλλά επίσης δημιουργεί και κάποιες δυσκολίες, λόγω έλλειψης κατανόησης για τη δουλειά που γίνεται. Έτσι δημιουργείται πίεση και κάποια αρνητικότητα. Θα χρειαστούν κάποιοι μήνες για να εδραιωθούμε, αλλά η ομάδα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και έχουμε χάσει επτά βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μια σωστή ιδέα, ποιότητα, αλλά έλλειψη συνέπειας. Η ομάδα θα αρχίσει να κερδίζει με τον καιρό. Η ομάδα χρειάζεται υποστήριξη από τον κόσμο, αλλά σε τέσσερις με πέντε μήνες θα τους κάνει πολύ περήφανους».

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Ραζβάν Λουτσέσκου;

«Είναι εύκολο να συνεργαστείς μαζί του. Εκτός από εξαιρετικός προπονητής, όπως έχει δείξει όπου κι αν έχει βρεθεί, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Πολύ ευγενικός. Κάποιος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά για θέματα της ομάδας. Με μια έστω και λίγο προχωρημένη ποδοσφαιρική ιδέα για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά εύκολο να δουλέψεις μαζί του».

πηγή thessports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα