Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΘεσσαλονίκη: Οι Εθνικές Ομάδες Τυφλών Ποδοσφαίρου Ελλάδας και Γερμανίας παίζουν μπάλα

Θεσσαλονίκη: Οι Εθνικές Ομάδες Τυφλών Ποδοσφαίρου Ελλάδας και Γερμανίας παίζουν μπάλα

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται στις 21 και 22 Απριλίου η Εθνική Ομάδα Τυφλών Ποδοσφαίρου της Γερμανίας προκειμένου να αντιμετωπίσει την Εθνική Ομάδων Τυφλών Ποδοσφαίρου της Ελλάδας.

Αποδεχόμενη την πρόσκληση του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, η γερμανική αποστολή θα δώσει δύο αγώνες με την αντίστοιχη ομάδα της Ελλάδας (έναν την Παρασκευή 21/4 κι ένα το Σάββατο 22/4), στο Αθλητικό Κέντρο Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη. Η έναρξη των αγώνων και τις δύο ημέρες θα είναι στις 17:00 και η είσοδος ελεύθερη.

Η Εθνική Ομάδα Τυφλών Ποδοσφαίρου της Γερμανίας θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για να παίξει τον πρώτο διεθνή αγώνα της για το 2023, σε ένα ταξίδι που σηματοδοτεί και την έναρξη της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας 2022 στην Πεσκάρα της Ιταλίας και για μία θέση δεν κατάφερε να προκριθεί στην παγκόσμια διοργάνωση του 2023. Ωστόσο, θα συμμετάσχει, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο 2023 IBSA Blind Football Intercontinental Cup στην Ινδία για την συλλογή βαθμών στην Ranking List.

Την επίσκεψη της γερμανικής αποστολής στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-AμεΑ), συμβάλλοντας σημαντικά κατ’ αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω προώθηση του πολύ ιδιαίτερου αυτού αθλήματος. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό δουλεύουν στενά οι ομάδες εργασίας γύρω από τον αναπληρωτή γενικό πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Carsten Müller και την πρόεδρο της ΕΑΟΜ-AμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα