Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά«Λουκέτο» και στο Αλκαζάρ: Κλείνει το στάδιο, το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο...

«Λουκέτο» και στο Αλκαζάρ: Κλείνει το στάδιο, το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο λόγω θεμάτων στατικότητας

- Advertisement -

Λουκέτο μπαίνει στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ, μετά από σχετική απόφαση που κοινοποιήθηκε από τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας.

Η απόφαση, όπως τονίζεται, πάρθηκε μετά τα συμπεράσματα του δευτέρου σταδίου της μελέτης, στα οποία διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες, σύμφωνα με τα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΑΚ Λάρισας:

«Στο πλαίσιο σύμβασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ανάδοχο Μελετητική Εταιρεία για εκπόνηση Μελέτης Στατικής Επάρκειας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ, στο Κλειστό Κολυμβητήριο και στο Στάδιο Αλκαζάρ, μας κοινοποιήθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα συμπεράσματα του 2Ου σταδίου της μελέτης, στα οποία διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες, σύμφωνα με τα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα και των υποδείξεων από την Τεχνική Υπηρεσία της ΓΓΑ, με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα και στις τρεις εγκαταστάσεις κάθε δραστηριότητα (αθλητική και πολιτιστική κ.α)

στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ

στο Κλειστό Κολυμβητήριο

στο Στάδιο Αλκαζάρ, πλην των υπαίθριων χώρων (γηπέδου ποδοσφαίρου και ανοιχτού Στίβου)

Η Υπηρεσία μας έχει ζητήσει από τις τεχνικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού , την αποστολή κλιμακίου προκειμένου να ελεγχθεί η δυνατότητα μερικής χρήσης των εγκαταστάσεων, όπως επίσης και την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης στατικών επεμβάσεων και την εφαρμογή αυτών, με στόχο την άμεση απόδοση τους, με ασφάλεια.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

Σημειώνεται ότι προβλήματα έχουν εμφανιστεί τόσο στο γήπεδο των Σερρών, το οποίο χρησιμοποιεί ο Πανσερραϊκός. Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα αποφασίστηκε σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, να κλείσει επ’ αόριστον, αφού μετά από σχετική μελέτη που έγινε διαπιστώθηκε πως υπάρχει ζήτημα στατικής επάρκειας στις κερκίδες του.

protothema.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα