Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΌταν έχεις value bet ενώ σε… κλέβουν

Όταν έχεις value bet ενώ σε… κλέβουν

Κατέβασμα στροφών στο μεσοβδόμαδο που έχουμε μπροστά μας, λογικό καθώς υπάρχει η μοναδική διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας σε μια ασφυκτικά γεμάτη σεζόν. Για τις Εθνικές ομάδες, που μας έδωσαν καλά κέρδη τον Ιούνιο, θα τα πούμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.
Σήμερα μπροστά μας υπάρχει το Αγγλικό Τρόφι. Επίσης διοργάνωση που έχει πληρώσει πολύ καλά στο παρελθόν, αλλά με τις στοιχηματικές εταιρίες να το έχουν… πληρώσει και μαζευτεί πολύ από τότε.

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα, να δείτε προγνωστικά ποδοσφαίρου και προγνωστικά μπάσκετ από τους tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

O τρόπος που έχουν οι στοιχηματικές εταιρίες να… αμυνθούν, είναι μειώνοντας τις προσφερόμενες αποδόσεις, δηλαδή ανεβάζοντας την γκανιότα.

Και το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η Bet365, η στοιχηματική εταιρία με τη μεγαλύτερη γνώση για το Αγγλικό ποδόσφαιρο, μιας και η έδρα της είναι εκεί. Πάντοτε προσέφερε τη χαμηλότερη γκανιότα στα Βρετανικά παιχνίδια. Ενδεικτικά σήμερα το Ροτσντέιλ-Λίβερπουλ έχει σετ με γκανιότα στο 8,7%! Δηλαδή ψηλότερη από το 8,5% του Pamestoixima.gr και πολύ πιο πάνω από το 6,7% της Fonbet.

Κάτι επίσης χαρακτηριστικό, πως όλοι αφήνουν ψηλά τα Χ και «κόβουν» από τον άσο και το διπλό. Δηλαδή κάτι σαν να σου λένε «παίξε ισοπαλίες με κανονική γκανιότα και αν θες 1 ή 2, παίξε με τις χειρότερες αποδόσεις που μπορείς».

Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν, φυσικά, πολύπλευρες αναγνώσεις. Και την παραπάνω συμπεριφορά μπορεί κάλλιστα κάποιος να την ερμηνεύσει αλλιώς. Οι στοιχηματικές εταιρίες ανεβάζουν την γκανιότα* εκεί όπου ξέρουν πως οι παίκτες έχουν αυξημένες πιθανότητες να κερδίσουν.

Χορτάσαμε από προσφορές* με 0% γκανιότα* σε όλα τα σπουδαία (και δύσκολα στοιχηματικά) παιχνίδια. Γεμίσαμε από ενισχυμένες αποδόσεις* στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί εκεί οι μπουκ ξέρουν πως θα βγάλουν. Γνωρίζουν πως τα εργαλεία που έχουν στα χέρια τους είναι πιο ισχυρά από τον παίκτη.

Συμπερασματικά, όπου ο μπουκ έχει το πάνω χέρι η γκανιότα θα είναι χαμηλά. Όπου υπάρχει φόβος, θα παίξει εκείνος άμυνα μειώνοντας τις αποδόσεις.

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ως παίκτες. Και η απάντηση είναι πολύ απλή και στις δύο περιπτώσεις. Ούτε η μηδενική γκανιότα* σημαίνει πως θα αγοράσουμε value bet, ούτε και η χαμηλή πως απαραίτητα θα μας κλέψουν! Όλα είναι θέμα προσωπικών κριτηρίων και που τοποθετείς εσύ, ως παίκτης, τη σωστή απόδοση κάθε σημείου.

Πάμε σε δύο παραδείγματα από το σημερινό πρόγραμμα.

Στόκπορτ-Γούλβς: Η γηπεδούχος μέχρι σήμερα είναι η αγαπημένη των μπουκ. Παρότι νεοφώτιστη είναι φαβορί στα περισσότερα ματς της Λιγκ 2 και συνεχίζει να είναι παρά το κακό ξεκίνημα. Ο λόγος είναι το καλό ρόστερ που διαθέτει, σε σημείο που πριν την έναρξη της σεζόν ήταν στα φαβορί για την άνοδο. Στο Τρόφι, χωρίς το άγχος, ίσως μπορέσει να δείξει κάποια περισσότερο πράγματα, ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει «σκληράδα» στο παιχνίδι του. Kαι τη δεδομένη στιγμή έχει χάσει και κάποια ταλαντούχα πιτσιρίκια, λόγω κλήσεων σε μικρές Εθνικές ομάδες.

Προσωπικά περίμενα τον άσο φαβορί και επειδή διάκρινα τον τελευταίο καιρό μια… αυτοπροστασία των μπουκ απέναντι στις under21 ομάδες, εκτιμούσα πως θα δούμε κάτι σε 2.10 με 2.20.  Τελικά είδα 2.70!

Πάμε τώρα και στις δύο αναγνώσεις. Η μια είναι πως ο μπουκ θεωρεί αουτσάιντερ τη Στόκπορτ. Είναι value bet να αγοράζεις αουτσάιντερ στο 2.50 με 2.70; Από σπάνια έως καθόλου!  Η προσωπική ανάγνωση είναι πως έχω έναν άσο στο 2.70, ενώ τον υπολόγιζα στο 2.10 με 2.20. Λέω ότι μου κάνει και ποντάρω. Ξέρω πως με «κλέβουν» στην τιμή του αουτσάιντερ, αλλά όταν εγώ έχω τιμή πάνω από την εκτίμησή μου, έχω και value.

Μόρκαμ-Χάρτπουλ: Παράδειγμα νούμερο 2.  Η Μόρκαμ έχει σαφώς το μυαλό της στην παραμονή. Ερχεται από σπουδαίο διπλό στη Φόρεστ Γκριν και έχει να σκεφτεί το εντός με την Κέμπριτζ που ακολουθεί. Το ρόστερ δεν έχει ιδιαίτερο βάρος και οφείλει να είναι προσεκτική με τις παράλληλες διοργανώσεις. Στη Χάρτπουλ υπάρχει αλλαγή προπονητή, με τον Κιρ Κερλ αντί του Χάρτλι. Εδώ γίνεται κουβέντα για το διπλό, αλλά με μια γκανιότα πρωταθλήματος θα ήμασταν στο 3.50 με 3.60. Τώρα στο Τρόφι το βρίσκω στο 3.15. Χαίρεται και αντίο.

Φινάλε ένας ματς που μπορεί να έχει πολλά γκολ, το Σεφιλντ Γουέν-Μπέρτον. Δυνατή εντός η γηπεδούχος, συνηθίζει να σκοράρει εύκολα και πολύ στην έδρα της. Η Μπέρτον έχει φάει από δύο γκολ και πάνω στα πέντε από τα έξι φετινά εκτός, αλλά έρχεται με την ψυχολογία στα ύψη μετά το διπλό στην Εξετερ.

Betmarket Επιλογές:

Μονά

EFL– 20/9–21:30 – Στόκπορτ-Γουλβς U21 1 (2.70)

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα