Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΧρυσό μετάλλιο για την ομάδα μπάσκετ του ελληνικού κολλεγίου Θεσσαλονίκης

Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα μπάσκετ του ελληνικού κολλεγίου Θεσσαλονίκης

- Advertisement -

Μια νίκη με σημασία για την ομάδα μπάσκετ του ελληνικού κολλεγίου Θεσσαλονίκης που κέρδισε στον τελικό την Γαλλία με 74-63 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον Παγκόσμιο Τίτλο, του Σχολικού Πρωταθλήματος.

Οι αγώνες, που διεξήχθησαν στο Μακάο, της Κίνας, συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα των μαθητών- παικτών καλαθοσφαίρισης από είκοσι χώρες του κόσμου.

Η Σταυρούλα Αιμιλία Φουντά, ιδιοκτήτρια του Ελληνικού κολεγίου, εξηγεί ότι η νίκη ήταν το αποτέλεσμα οργάνωσης και μεθοδικής δουλειάς

Το κλίμα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των παιδιών είναι ιδανικό, αλληλοϋποστήριξη, βοήθεια και συνεργασία. Όπως λέει η κ. Φουντά, με την νίκη τους έχουν ένα προβάδισμα για το μέλλον, αλλά αποτελεί και επιβράβευση για την είσοδό τους σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Οι νεαροί αθλητές έδειξαν την υψηλή κλάση τους όταν στα προημιτελικά κέρδισαν την Κίνα με 76-69, στον ημιτελικό νίκησαν την Σερβία με 58-41 και προηγουμένως είχαν κερδίσει την Τουρκία με 61-47, την Βουλγαρία με 90-51 και την Κύπρο με 69-46.

Οι μαθητές- νικητές επιστρέφουν με το τρόπαιο αύριο το πρωί στο αεροδρόμιο Αθηνών και από εκεί θα ταξιδέψουν με λεωφορείο στην Θεσσαλονίκη.

ERT

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα