Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΦυτώριο του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο ΠΑΟΚ Β - Τροφοδοτεί πολλές ομάδες σε...

Φυτώριο του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο ΠΑΟΚ Β – Τροφοδοτεί πολλές ομάδες σε SL1 και SL2 με ποδοσφαιριστές

- Advertisement -

Σε βασικό φυτώριο της SL2, αλλά και ευρύτερα του Ελληνικού ποδοσφαίρου εξελίσσεται ο ΠΑΟΚ και ειδικότερα η ομάδα Β, που συμπληρώνει ήδη μια τριετία ζωής.

Συγκεκριμένα βασικό σημείο αναφοράς αποτελεί ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, που μετά μετά από μια χρονιά (σεζόν 2021-22) στην SL2, ανέβηκε και καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα του “Δικεφάλου του Βορρά”, φθάνοντας να παίζει μέχρι και στην Εθνική ομάδα. Ομοίως και ο Στέφανος Τζίμας, ο οποίος έπαιξε πρόπερσι στον ΠΑΟΚ Β και πλέον θα αγωνίζεται ως δανεικός στην Νυρεμβέργη. Αντίστοιχα και μια πλειάδα παικτών, που αγωνίστηκαν επίσης στον ΠΑΟΚ Β και στην σεζόν, που ολοκληρώθηκε, έπαιξαν σε άλλες ομάδες της SL1, όπως και της Sl2.

Αναλυτικότερα από τους ποδοσφαιριστές, που έπαιξαν στον ΠΑΟΚ Β την πρώτη χρονιά (σεζόν 2021-22):

  • Σε SL1 έπαιξε πέρσι ο Μάριος Τσαούσης (στον ΠΑΣ Γιάννινα), όσο κι ο Στάθης Τάχατος, που ενίσχυσε την ομάδα του ΝΠΣ Βόλου.
  • Mακριά από την Ελλάδα παίζει ο Γιώργος Κούτσιας, που εδώ και σχεδόν ενάμισι χρόνο έχει μετακομίσει στο Σικάγο (μεσολάβησε ο δανεισμός του στο Βόλο).
  • Σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 αγωνίστηκαν φέτος οι Πέτρος Καλουτσικίδης (Λάρισα) και Νίκος Μπουργάνης (Νίκη Βόλου), όπως κι ο Αντώνης Γαϊτανίδης, ο οποίος από τον περασμένο Ιανουάριο ανήκει στο δυναμικό της Παναχαϊκής.
  • Ακόμη, ο Βασίλης Φασίδης είναι παίκτης της Βέροιας (πλέον υποβιβάστηκε από τη Γ΄ κατηγορία στα τοπικά πρωταθλήματα της Ημαθίας), ενώ ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση (πλέον είναι γενικός αρχηγός στην Κ-15 του ΠΑΟΚ).
  • Σε ομάδες SL1 αγωνίστηκαν τρεις από τους παίκτες, που αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ Β΄. Οι Ζήσης Χατζηστραβός και Ισμαΐλα Ουεντραόγκο ενίσχυσαν τον Πανσερραϊκό (ο δεύτερος θα συνεχίσει πλέον την καριέρα του στον Ατρόμητο), ενώ ο Τίτος Κουτεντάκης ανήκει στον ΟΦΗ.
  • Με διετή παρουσία στον ΠΑΟΚ Β, οι Τάσος Μελετίδης, Αχιλλέας Σαλαμούρας και Οδυσσέας Σπυρίδης συνέχισαν σε Μακεδονικό Νεάπολης, Αναγέννηση Καρδίτσας και Ηρακλή Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Όσο για τον Ραούλ Μορικέλι, που έπαιξε μια χρονιά στην SL2, το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Περούτζια (Γ΄ Ιταλίας), η οποία τον παραχώρησε δανεικό τον περασμένο Ιανουάριο στη Σορέντο, ομάδα επίσης Γ΄ κατηγορίας.

Πηγή:mikriliga.com

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα