Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤο "σήκωσε" άξια ο ΠΑΟΚ, το Κύπελλο βόλεϊ

Το “σήκωσε” άξια ο ΠΑΟΚ, το Κύπελλο βόλεϊ

Κυπελλούχος Ελλάδος για τέταρτη φορά ο ΠΑΟΚ που πήρε άξια την νίκη επί του Φοίνικα Σύρου με καθαρό 0-3 σετ.

Της Δέσποινας Παπαδοπούλου

Αρκετά ανεβασμένος από την χθεσινή του πρόκριση μπήκε στο γήπεδο με ψυχραιμία, με καλή υποδοχή, δυνατές επιθέσεις και σωστό μπλοκ, και από την αρχή ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.Ο τεχνικός προπονητής Γιάννης Καλμαζίδης πανηγυρίζει το δεύτερο Κύπελλο με τους <<ασπρόμαυρους>> μετά από εφτά χρόνια (2015) Ο Ράιλι Μπαρνς παρέμεινε σταθερά στην επιλογή του Γιάννη Καλμαζίδη, αντί του Πάβελ Κουκλίνσκι, καθώς δεν υπήρχε το δικαίωμα αλλαγής. Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Φοίνικα Γιόσκο Μιλενκόσκι μπόρεσε και υπολόγισε στις υπηρεσίες του Δημήτρη Τζούριτς που ανάρρωσε από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.

Στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ μπήκε μεορμή στον αγωνιστικό χώρο και απέκτησε από νωρίς μια διαφορά πέντε πόντων (1-6). Ο Φοίνικας προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά πιέζοντας από το σερβίς μείωσαν στους δύο πόντους (10-12). Από κει και πέρα οι <<ασπρόμαυροι>> φόρτσαραν και μεγάλωσαν την διαφορά στους έξι πόντους. Με άσσο του Πετρέα ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα το σετ με 18-25 και 0-1.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ ήταν μια άλλη ομάδα χωρίς μπλοκ και υποδοχή. Ο Φοίνικας απέκτησε μια διαφορά έξι πόντων (8-2). Τα δεδομένα άλλαξαν και με το μπλοκ του ο ΠΑΟΚ φρέναρε τον ρυθμό του Φοίνικα και πέρασε μπροστά στο σκορ. Η ομάδα της Σύρου πίεσε αρκετά την υποδοχή και με αποτελεσματικό μπλοκ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (21-21). Το σετ εξελίχθηκε σε ράλι με τις δύο ομάδες να παλεύουν τον κάθε πόντο (31-31). Όμως με τον ασταμάτητο Ούντρις οι <<ασπρόμαυροι>> πήραν το σετ με 31-33 και 0-2.

Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ με ανεβασμένη ψυχολογία πήρε ένα προβάδισμα εφτά πόντων (5-12). Ο Ουόλς μοίρασε πολύ καλά το παιχνίδι, με τον Κουμεντάκη να πετάει και τον Ούντρις να είναι ασταμάτητος, έστησε στον τοίχο τον Φοίνικα που δεν κατάφερε να βρει λύσεις. Ο ΠΑΟΚ έκανε το αποφασιστικό βήμα και πήρε το παιχνίδι με 19-25 και 0-3.

Τα σετ: 18-25, 31-33, 19-25

Φοίνικας Σύρου: Μιχάλοβιτς, Ιερεζουέλο, Κόστα, Τζούριτς, Φράγκος, Στερν και λίμπερο ο Καρασαββίδης.

ΠΑΟΚ: Μπράουν, Πετρέας, Ουόλς, Κουμεντάκης, Μπαρνς, Ούντρις και λίμπερο ο Κοκκινάκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα