Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤο ΠΑΟΚ-Λαμία με τη γλώσσα των αριθμών

Το ΠΑΟΚ-Λαμία με τη γλώσσα των αριθμών

ΠΑΟΚ και Λαμία έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους δύο φορές για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Δικέφαλο να αναδεικνύεται νικητής και στα δύο παιχνίδια.

Οι δύο ομάδες συνολικά έχουν συναντηθεί δέκα φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τον Δικέφαλο να έχει το πάνω χέρι.

Όσον αφορά την προϊστορία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Λαμία, για το Κύπελλο, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, αναφέρει:

Δύο φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ και η Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας και στις δύο η ομάδα της Φθιώτιδας αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Την σεζόν 1971-72 είχαν συναντηθεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με την Λαμία να είναι η πρώτη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας που κατάφερε να φτάσει σε αυτή τη φάση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες.

Στις 28 Ιουνίου 1972 έγινε ο μεταξύ τους ημιτελικός ήταν μονός, η κλήρωση τους έφερε στην Τούμπα και ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Σαράφη (48’) και Αποστολίδη (56’).

Στις 6 Φεβρουαρίου 1985 ήταν η δεύτερη φορά που συναντήθηκαν για το Κύπελλο Ελλάδας, στη φάση των 16, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 6-0 στην Τούμπα σε ένα ματς που σκόραραν οι Πάπριτσα (2), Δημόπουλος (2), Δαμανάκης, Ιορδανίδης.

Στην ρεβάνς εκείνης της αναμέτρησης που ήταν το μοναδικό παιχνίδι που είχε γίνει στην Λαμία, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 9-1. Ο Λέντας είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της Λαμίας από το σημείο του πέναλτι, ενώ για τον Δικέφαλο σκόραραν οι Βασιλάκος (3), Μαυρομάτης (2), Ιορδανίδης (2) Πάπριτσα, Ιωσηφίδης. Από το 32ο λεπτό η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Καλεντέρογλου είδε την κόκκινη κάρτα.

Αυτό το γκολ είναι το μοναδικό που έχει σημειώσει η Λαμία κατά του ΠΑΟΚ, αφού στις επτά αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα από το 2017-18 που συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League η Λαμία έχει επτά ήττες εντός και εκτός έδρας από τον ΠΑΟΚ χωρίς να έχει σκοράρει σε κανένα αγώνα.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί δέκα αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Λαμία, με τον Δικέφαλο να έχει ισάριθμες νίκες.

Πηγή: thessports.gr 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα