Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤο πάλεψε μέχρι τέλους ο ΠΑΟΚ!

Το πάλεψε μέχρι τέλους ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τη γαλλική Στρασμπούρ στο πλαίσιο του δεύτερου παιχνιδιού των Play In του Basketball Champions League. Έχοντας ηττηθεί στο Στρασβούργο, ο Δικέφαλος προσπάθησε να εμφανιστεί βελτιωμένος στην αγωνιστική του εικόνα, προκειμένου να πετύχει μία νίκη και να μείνει ζωντανός στην Ευρώπη. Μπορεί να μην ξεκίνησε καλά τον αγώνα ο ΠΑΟΚ, ωστόσο πάλεψε μέχρι το τέλος και έχασε μέσα από τα χέρια του νίκη, καθώς αποκλείστηκε από τη Στρασμπούρ με σκορ 79-80.

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε σχετικά καλά για τους “ασπρόμαυρους”, οι οποίοι έβγαλαν αρκετές άμυνες, διεκδικήσαν ριμπάουντ, ωστόσο επιθετικά δεν είχαν αρκετές λύσεις. Η Στρασμπούρ χρησιμοποίησε από την αρχή της αναμέτρησης το δυνατό της όπλο, που είναι τα τρίποντα. Με τον Έντι να βρίσκεται και πάλι σε καλή μέρα, ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω με διαφορά οκτώ πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, έχοντας δεχθεί τέσσερα τρίποντα.

Καλύτερα μπήκε ο Δικέφαλος στο δεύτερο δεκάλεπτο, προσπαθώντας να μειώσει τη διαφορά πόντων της πρώτης περιόδου. Η γαλλική ομάδα “φορτώθηκε” με τέσσερα φάουλ από τα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ δεν μείωσε τα λάθη του και έδωσε δικαιώματα στη Στρασμπούρ στα μισά της περιόδου, αυξάνοντας τη διαφορά στους δέκα πόντους (22-32). Οι “ασπρόμαυροι” μείωσαν τη διαφορά στους έξι πόντους, ωστόσο το σκορ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να έχουν συμπληρώσει τα φάουλ από νωρίς. Ο Γιάνκοβιτς με πέντε διαδοχικούς πόντους μείωσε τη διαφορά, η οποία μειώθηκε στους τρεις πόντους (34-37), με τον Δικέφαλο να είναι εντυπωσιακός στα τελευταία λεπτά.

Με φόρα μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη στο τρίτο δεκάλεπτο φτάνοντας τη διαφορά στον έναν πόντο (39-40), ενώ στα μισά της τρίτης περιόδου, ο Δικέφαλος πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (44-42), χάρη σε εντυπωσιακό τρίποντο του Ντιλέο. Η ορμή του ΠΑΟΚ οδήγησε τον προπονητή των Γάλλων σε τάιμ άουτ. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έφτασε και στο +10 από τη Στρασμπούρ, “πνίγοντας” τους Γάλλους, οι οποίοι υπό την πίεση του Δικεφάλου υπέπεσαν σε λάθη. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε φέρνοντας τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 57-52, ξεσπώντας πάνω στους Γάλλους.

Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς το παιχνίδι απέκτησε έντονο ρυθμό, που δεν ευνόησε τον ΠΑΟΚ. Η Στρασμπούρ κάλυψε τη διαφορά των οκτώ πόντων αρκετά γρήγορα, καθώς σε κάθε επίθεση δοκίμαζε προσπάθειες τριών πόντων. Η ευστοχία των Γάλλων στα τρίποντα είναι γνωστή κι έτσι το ματς ήταν για γερά νεύρα στα τελευταία λεπτά. Μάλιστα, η γαλλική ομάδα πλησίασε τον Δικέφαλο στον ένα πόντο, ωστόσο οι ασπρόμαυροι κατάφεραν να απομακρυνθούν και πάλι.

Ο έντονος ρυθμός οδήγησε αμφότερες τις ομάδες σε διαδοχικά λάθη, ενώ το ξέσπασμα του ΠΑΟΚ ανάγκασε την Στρασμπούρ να κάνει αρκετά λάθη. Το φινάλε του αγώνα ήταν θρίλερ, με τον Ντιλέο να κερδίζει τρεις βολές, ωστόσο ευστόχησε μόλις σε μία κι έτσι ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 79-80 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Basketball Champions League.

Αρχική σύνθεση ΠΑΟΚ: Γιάνκοβιτς, Ντιλέο, Μάντζαρης, Λοβ, Τζόουνς

ΠΑΟΚ – Στρασμπούρ: 79-80

Πηγή: thessports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα