Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤο πάλεψε αλλά ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ

Το πάλεψε αλλά ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League και γνώρισε την ήττα με 63-77 από τους «ερυθρόλευκους», με τον «Δικέφαλο» να μπαίνει από πολύ νωρίς σε ρόλο…κομπάρσου εξαιτίας της αποχώρησης από το παιχνίδι του ΜακΝις με τραυματισμό πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα.             

Ο Ολυμπιακός κυρίως με τον Πίτερς, αλλά και τον Μπραζντέικις, πήγε να ξεφύγει (9-17), με τον ΠΑΟΚ να βγάζει αντίδραση με Σχίζα, Τσαϊρέλη και τον Γκίλμορ, για να μειώσει σε 16-17 στο τέλος του 1ου δεκάλεπτου.

Με τρίποντο του Τσιακμά, ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά (19-17), αλλά ο Ολυμπιακός μετά το τάιμ-άουτ του Μπαρτζώκα και με τον Γουΐλιαμς-Γκος, πήγε στο 21-26. Με τον Χάρισον να βρίσκει ρυθμό, οι γηπεδούχοι μείωσαν (25-27), αλλά στη συνέχεια ο Παπανικολάου με καλές αμυντικές προσπάθειες και συνεργασίες με τον Φαλ στην επίθεση, έστειλε τον Ολυμπιακό στο +9 (28-37) στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ «ροκάνισε» τη διαφορά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (34-37), ο Μπελιάουσκας αστόχησε ελεύθερος για την ισοφάριση, κάτι που δεν έκαναν στη συνέχεια, Γουόκαπ και Μπραζντέικις (34-43). Τα αυστηρά σφυρίγματα των διαιτητών Τσιμπούρη και Τηγάνη, «φόρτωσαν» με φάουλ τον Τσαϊρέλη και τον Σχίζα (που βγήκε με 5), προκαλώντας εκνευρισμό σε παρκέ και κερκίδες και οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Φαλ ξέφυγαν στο 41-53.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε λύσεις και φυσικά δεν διέθετε ούτε εναλλακτικές επιλογές από τον πάγκο. Το μόνο που κατάφεραν οι «ασπρόμαυροι» του Φώτη Τακιανού ήταν να μειώνουν ως τις παρυφές των 10, με τον εκπληκτικό Φαλ να φτάνει τελικά στο triple-double 4′ πριν τη λήξη. Αυτό ήταν το τέταρτο ροζ φύλλο αγώνα για τον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε στην τρίτη του ήττα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα