Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤο ντέρμπι με τα… μάτια της Super League

Το ντέρμπι με τα… μάτια της Super League

Επτά διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα με γηπεδούχο την ΑΕΚ παραμένει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε τελευταία φορά από τους Κιτρινόμαυρους στις 5 Νοεμβρίου 2017 με 1-0 (25’ Λιβάγια).

Συνολικά μετράνε εννέα ματς χωρίς ήττα ανεξάρτητα έδρας για το πρωτάθλημα και συνολικά μαζί με το Κύπελλο Ελλάδος, το σύνολο του αήττητου φτάνει τα 13 ματς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και στις δύο έδρες.

Η ΑΕΚ αυτή τη σεζόν έχει μια ήττα ως γηπεδούχος από το Βόλο την 2η αγωνιστική, ενώ στο νέο της γήπεδο έχει δώσει δύο αγώνες και μετρά ισάριθμες νίκες.

Η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα έγινε την 1η Δεκεμβρίου 2002 και ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-3. Τα γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσαν οι Φρούσος, Οκκάς (2) και Νάστος, ενώ για την ΑΕΚ σκόραραν ο Κατσουράνης, ο Νικολαϊδης και ο Μπορμπόκης.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε στις 8 Μαΐου 1960 και τελείωσε με 3-1 υπέρ της ΑΕΚ. Οι Αμπος, Νεστορίδης, Πετρίδης σκόραραν για τους γηπεδούχους και ο Χαβανίδης σημείωσε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στην ιστορία της Α’Εθνικής/Super Legague.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στις αναμετρήσεις ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και με 8 βρίσκεται στην κορυφή, ενώ στην δεύτερη θέση με 7 είναι ο Ντέμης Νικολαϊδης.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Γιακουμής και ο Γιώργος Κούδας με 4 γκολ έχουν τα περισσότερα.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ είναι το 2-0, το οποίο έχει εμφανιστεί 11 φορές, ενώ ακολουθεί το 1-0 με 10 παρουσίες και το 0-0 έχει σφραγίσει τις προσπάθειες τους 9 φορές.

70 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

46 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

15 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

9 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 135-50

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα