Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤο… έσωσε στο τέλος ο ΠΑΟΚ

Το… έσωσε στο τέλος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα στο Αλκαζάρ, δημιούργησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες αλλά κατάφερε να πάρει μόνο την ισοπαλία από την ΑΕΛ που παρέταξε γραμμή Μαζινό, γλιτώνοντας στο 95′ την ήττα.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά με την ΑΕΛ να προσπαθεί απλά να κλείσει τους χώρους στον ΠΑΟΚ να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις και την πρώτη του τελική προσπάθεια από στημένες μπάλες, με την πρώτη τελική του στο 8′ με κεφαλιά του Καντουρί.

Η πρώτη τελική του παιχνιδιού είχε έρθει στα πρώτα δευτερόλεπτα αυτού με μακρινό σουτ του Σπαρβ που μπλόκαρε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Η πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ σε κανονική ροή παιχνιδιού ήρθε από μια κούρσα του Τζόλη από τα αριστερά και γύρισμα στον Σφιντέρσκι, με τον Ναγκί να έχει απάντηση στην εκτέλεση του Πολωνού φορ.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου με μακρινό σουτ του Ηλιάδη που βρήκε ετοιμοπόλεμο τον Πασχαλάκη, ενώ στο 27′ ο Τζόλης κουβάλησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, σούταρε και η μπάλα κόντραρε, περνώντας λίγο έξω.

Στο 30′ ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, μετά από λάθος έξοδο του Ναγκί, ο Τζόλης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη φάση με προβολή στη κενή εστία, αλλά ο Μπέρτος έβγαλε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Στο 37′ ο Τζόλης σπατάλησε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία αφού μετά από φάση διαρκείας και σέντρα του Ομάρ Ελ Καντουρί βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή του Ναγκί αλλά πλάσαρε λίγο πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΛ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να αυξάνει την πίεση και στο 43′  έχασε διπλή τεράστια ευκαιρία με την κεφαλιά του Ίνγκασον από διαγώνια θέση να σταματά πάνω στην γραμμή στον Ναγκί, και στην επαναφορά το σου του Μουργκ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και στην εικόνα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να απειλήσει αρχικά με μακρινό σουτ του Τζόλη και στο 52′ με ωραία προσπάθεια και σουτ του Βιεϊρίνια από τα δεξιά της περιοχής.

Λίγες στιγμές αργότερα Μιχαήλ και Ναγκί έκαναν λάθος, η μπάλα στρώθηκε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με σουτ στην κίνηση.

Μετά από αρκετή ώρα, στο 65′ ο ΠΑΟΚ ξαναπάτησε με αξιώσεις την περιοχή με τον Βιεϊρίνια να μοιράζει στον Τζόλη που εκτέλεσε με μια για μπλοκάρει δύσκολα ο Ναγκί, που κράτησε και σε αυτή την περίπτωση το μηδέν.

Σε μια φάση που έφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό αφού βρήκε στο 70′ το γκολ στη μοναδική φορά που πάτησε την περιοχή του ΠΑΟΚ μετά από τρομερή ενέργεια και πλασάρισμα του Πινακά, για το 1-0.

Στο 86′ ο Χρήστος Τζόλης έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία αφού βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της περιοχής αλλά δεν κατάφερε να στείλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Στο 95′ λίγο πριν την λήξη ο Σφιντέρσκι γκρεμίστηκε από τον Ναγκί στην περιοχή, ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα και ο Βιεϊρίνια διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

ΑΕΛ (Γ. Τάτσης): Ναγκί, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Ηλιάδης, Φιλίπ, Μπέρτος, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Πινακάς, Τρούγιτς (53′ Πλατέλλας)

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Ντούγκλας, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Τζόλης, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι

https://thessports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα