Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤι σχολίασε ο Κλάτενμπεργκ για το πέναλτι στον Ίνγκασον (Video)

Τι σχολίασε ο Κλάτενμπεργκ για το πέναλτι στον Ίνγκασον (Video)

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην καθιερωμένη ανάλυσή του για τις επίμaχες φάσεις της 25ης αγωνιστικής της Super League Interwetten  ανφέρθηκε στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη σχολιάζοντας πως κακώς μέτρησε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων με τον Μάνο, καθώς τονίζει πως στην αρχή της φάσης υπάρχει φάουλ παίκτη του Άρη σε παίκτη του ΠΑΟΚ:

«Πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος του Άρη, ο διαιτητής είχε δώσει συνέχεια στο παιχνίδι στην αρχή της ανάπτυξης της επίθεσης όταν δύο παίκτες διεκδίκησαν την μπάλα. Ο VAR έλεγξε το μαρκάρισμα και συμφώνησε με τον διαιτητή ότι δεν υπήρξε φάουλ στον αμυνόμενο. Η ΚΕΔ θεωρεί ότι υπήρξε παράβαση φάουλ από τον παίκτη του Αρη επί του παίκτη της ομάδας του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να κερδίσει την μπάλα.

Από τη στιγμή αυτή, ξεκίνησε η φάση της επιθετικής κατοχής της ομάδας και καθώς κανένας άλλος παίκτης της ομάδας του ΠΑΟΚ δεν απέκτησε κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει σε επί τόπου ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου και το τέρμα να μην μετρήσει καταλογίζοντας φάουλ υπέρ του αμυνόμενου της ομάδας του ΠΑΟΚ».

Για το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ έγινε φάουλ υπέρ του Άρη με τη χρήση του VAR τόνισε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική απόφαση καθώς ενώ στη ζωντανή ροή της φάσης φάνηκε ότι ο αμυνόμενος υπέπεσε σε παράβαση επί του επιτιθέμενου, στην πραγματικότητα φάνηκε καθαρά ότι ο επιτιθέμενος ήταν αυτός που είχε λακτίσει το πόδι του αμυνόμενου».

Για το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ από τον Μπουσέ στον Ίνγκασον υποστήριξε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση από τον τερματοφύλακα. Ο επιτιθέμενος κάνει επαφή πρώτος στην μπάλα και στη συνέχεια τον βρίσκει ο τερματοφύλακας με τα δύο χέρια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο τερματοφύλακας δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με την μπάλα και συνεπώς η απόφαση είναι σωστή».

Σε επίμαχες φάσεις από το ΟΦΗ – ΑΕΛ, ο Κλάτενμπεργκ θεωρεί πως ήταν λάθος η απόφαση για κόκκινη κάρτα στον Ντουρμισάι και ορθώς άλλαξε σε κίτρινη μέσω του VAR. Επίσης πως ήταν σωστή η επανάληψη της εκτέλεσης του πέναλτι του Ντε Γκουζμάν, αλλά και σωστή η κόκκινη κάρτα στον Σολίς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα