Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤιμωρία Άρη: Ο Γ.Μπουτάρης έστειλε επιστολή στον Αυγενάκη

Τιμωρία Άρη: Ο Γ.Μπουτάρης έστειλε επιστολή στον Αυγενάκη

Ανοιχτή επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη έστειλαν διακεκριμένες προσωπικότητες του Άρη για την τιμωρία με την αφαίρεση των έξι βαθμών.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν: «Η πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για αφαίρεση 6 βαθμών από την ομάδα του Άρη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που διαφαινόταν και από σειρά προηγούμενων γεγονότων, ότι δηλ. η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, επιχειρεί συστηματικά την υποβάθμιση του ιστορικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Μακεδονίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας καταδίκασε τον Άρη και του επέβαλε την εξοντωτική ποινή των μείον έξι βαθμών, που μπορεί να σημαίνει απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου και υψηλών εσόδων για το 2022, με βάση μια καταγγελία για πλαστογραφία που φέρεται να τελέσθηκε το 2018 και η οποία έφθασε στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον Φεβρουάριο του 2020. Δεν σχολιάζουμε την ουσία της υπόθεσης, δεδομένου ότι το αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης δεν έχει δημοσιοποιηθεί και άρα δεν το γνωρίζουμε. Ο χρονισμός, όμως, της εκδίκασης από την Επιτροπή Δεοντολογίας αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι υπήρξε σκοπιμότητα εκ μέρους της σε βάρος του Άρη. Αν η υπόθεση είχε εκδικασθεί σε εύλογο χρόνο και η ποινή των -6 βαθμών είχε επιβληθεί στην αγωνιστική περίοδο 2019-20, δεν θα επηρεαζόταν καν η βαθμολογική θέση του Άρη. Αν είχε εκδικασθεί και επιβληθεί η ίδια ποινή πριν από το τέλος της περιόδου 2020-21 θα επηρεαζόταν η βαθμολογική θέση του (4ος αντί 3ος), αλλά όχι η έξοδος στην Ευρώπη.

Ακόμη όμως και στο τελικό στάδιο η αρμόδια εισηγήτρια καθυστέρησε επί δύο ολόκληρους μήνες (Μάρτιο-Απρίλιο 2021) να καταθέσει την εισήγησή της για μια υπόθεση με απλά πραγματικά περιστατικά, και στη συνέχεια η ακροαματική διαδικασία καθυστέρησε επί τρεις περίπου εβδομάδες, φθάνοντας να διεξαχθεί την παραμονή επικύρωσης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Superleague 2020-21, προφανώς επειδή τα αποτελέσματα των αγώνων στο μεταξύ έδειχναν ότι το -6 δεν θα αρκούσε για τον αποκλεισμό του Άρη από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2021-22. Έτσι η Επιτροπή Δεοντολογίας προτίμησε να μείνει η αλλοίωση αυτή της βαθμολογίας και των όρων του ανταγωνισμού των ομάδων ως «εφεδρεία» για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, ενώ ο εισηγητής για άλλη πειθαρχική υπόθεση είχε προτείνει την αφαίρεση 10 βαθμών από ανταγωνίστρια ΠΑΕ για το ασυγκρίτως σοβαρότερο παράπτωμα της αθέμιτης προσπάθειας επηρεασμού των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ μέσω δωροδοκιών, η Επιτροπή Δεοντολογίας της τελευταίας απήλλαξε την εγκαλουμένη ΠΑΕ και επέβαλε ποινές μόνο σε φυσικά πρόσωπα. Ως να μην έφθαναν όλα αυτά, η ΕΠΟ τεχνηέντως καθόρισε τους όρους συμμετοχής των δεύτερων ομάδων των κορυφαίων ΠΑΕ της Superleague-1 στο πρωτάθλημα της Superleague-2 για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2021-22) κατά τέτοιον τρόπο ώστε να δώσει δικαίωμα συμμετοχής στους τέταρτο και πέμπτο της βαθμολογίας και να αποκλείσει τον τρίτο, δηλ. τον Άρη.

Όλα αυτά είναι τόσο πολλά και τόσο προκλητικά ώστε να αποκλείεται να αποτελούν απλές συμπτώσεις. Καταδεικνύουν την ύπαρξη σχεδιασμού σε βάρος της ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, τον οποίο υπηρετούν και διεκπεραιώνουν , ως μη όφειλαν, τα όργανα της ΕΠΟ. Καλούμε την πολιτεία, μέσω των αρμοδίων οργάνων της, να αναλάβει τις ευθύνες της για την επιβολή ισονομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλούμε ακόμη τους βουλευτές όλων των κομμάτων που έχουν εκλεγεί στις περιφέρειες Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, απαιτώντας αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι στην Ελλάδα του 2021.

Θέλουμε οι αγώνες να κερδίζονται και να χάνονται τίμια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα κλειστά γραφεία της ΕΠΟ. Αξιώνουμε σεβασμό και Δικαιοσύνη για όλες τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά τώρα για τον ιστορικό Άρη που φαίνεται πως δέχεται συντονισμένη και απρόκλητη άδικη επίθεση από την ΕΠΟ.

Γιάννης Βένος Γεώργιος Μπαρκούκης

Κλήμης Γούναρης Γιάννης Μπουτάρης

Κώστας Δράμπης Δημήτρης Παπαϊωάννου

Γιώργος Ζήνδρος Ηλίας Πόππης

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης Στάθης Ρούσσος

Γιώργος Κολτσίδας Γιώργος Σεμερτζίδης

Ντίνος Κούης Γιώργος Φοιρός

Λεωνίδας Μπακούρας Κώστας Χρυσόγονος».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα